Retete culinare: Clatite cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu: apa minerala, oua, faina, vanata, ciuperci, rosii, suc de rosii, praz, ulei, sare, piper, busuioc.
- 500 ml apă minerală
- 3 ouă
- 400 g făină
- o vânătă
- 300 g ciuperci
- 4 roşii
- 200 ml suc de roşii dulce
- un fir de praz
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- busuioc verde
Mod de preparare:
Apa minerală se mixează împreună cu ouăle, sare şi piper după gust şi făina. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă aluat cu un polonic şi se coace clătita pe ambele părţi, procedându-se la fel cu restul aluatului.
Vânătă se spală, se taie în jumătăţi, apoi cuburi; ciupercile se spală, se taie în bucăţi mici. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se taie cuburi şi se pun într-o farfurie. Se încing două linguri cu ulei, se pun vinetele, ciupercile, prazul feliat, un sfert de cană cu apă şi se călesc până încep să se înmoaie.
Se adaugă roşiile, se condimentează şi se mai ţin pe foc cinci minute. Se întind clătitele, se pun legume şi se rulează sau se împătureşte sub formă de evantai.
Clatite cu legume
Pofta buna!