Retete culinare: Clatite cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu: apa minerala, oua, faina, vanata, ciuperci, rosii, suc de rosii, praz, ulei, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Clatite cu legume

  • 500 ml apă minerală
  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • o vânătă
  • 300 g ciuperci
  • 4 roşii
  • 200 ml suc de roşii dulce
  • un fir de praz
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • busuioc verde

Mod de preparare:

Apa minerală se mixează împreună cu ouăle, sare şi piper după gust şi făina. Se încinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarnă aluat cu un polonic şi se coace clătita pe ambele părţi, procedându-se la fel cu restul aluatului.

Vânătă se spală, se taie în jumătăţi, apoi cuburi; ciuper­cile se spală, se taie în bucăţi mici. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se taie cuburi şi se pun într-o farfurie. Se încing două linguri cu ulei, se pun vinetele, ciupercile, prazul feliat, un sfert de cană cu apă şi se călesc până încep să se înmoaie.

Se adaugă roşiile, se condi­mentează şi se mai ţin pe foc cinci minute. Se întind clătitele, se pun legume şi se rulează sau se împătureşte sub formă de evan­tai.

Clatite cu legume

Clatite cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.