Retete culinare: Clatite cu branza
PrinteazaO reteta de clatite cu branza din: lapte, sare, oua, apa minerala, faina, ulei de floarea soarelui, ulei, telemea de vaca, branza mascarone, susan, ceapa si marar.
pentru aluat:
- 300 ml lapte
- un praf sare
- 2 oua
- 200 ml apa minerala
- 350 g faina
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2-3 linguri ulei pentru uns tava
pentru umplutura:
- 200 g telelmea de vaca
- 200 g branza mascarpone
- 2 fire ceapa
- 50 g susan prajit
- o legatura marar
Mod de preparare:
Se sparg ouăle într-un bol, se bat bine şi se amestecă cu uleiul ca la maioneză. Se adaugă sarea şi o parte din cantitatea de lapte şi făina cernută. Compoziţia obţinută se diluează cu restul de lapte şi apă minerală.
Aluatul de clătite trebuie să aibă consistenţa unei ciulamale. Se încinge tigaia, se unge cu puţin ulei din când în când şi se prăjesc clătitele. Separat, se spală ceapa şi mărarul, se toacă mărunt şi se amestecă într-un bol cu telemeaua rasă pe răzătoarea mică, susanul şi brânza mascarpone. Crema obţinută se lasă la rece, aproximativ o oră.
Se umplu clătitele, se rulează după preferinţă şi se servesc ornate cu verdeaţă fie ca aperitiv, fie ca fel principal.
Clatite cu branza
Pofta buna!
Eu nu pun branza