Retete culinare: Clatite cu branza

Printeaza

O reteta de clatite cu branza din: lapte, sare, oua, apa minerala, faina, ulei de floarea soarelui, ulei, telemea de vaca, branza mascarone, susan, ceapa si marar.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 300 ml lapte
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 200 ml apa minerala
  • 350 g faina
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 linguri ulei pentru uns tava

pentru umplutura:

  • 200 g telelmea de vaca
  • 200 g branza mascarpone
  • 2 fire ceapa
  • 50 g susan prajit
  • o legatura marar

 

Mod de preparare:

Se sparg ouăle într-un bol, se bat bine şi se amestecă cu uleiul ca la maioneză. Se adaugă sarea şi o parte din cantitatea de lapte şi făina cernută. Compoziţia obţi­nută se diluează cu restul de lapte şi apă minerală.

Aluatul de clătite trebuie să aibă consistenţa unei ciulamale. Se încinge tigaia, se unge cu puţin ulei din când în când şi se prăjesc clătitele. Separat, se spală ceapa şi mărarul, se toacă mărunt şi se amestecă într-un bol cu tele­meaua rasă pe răzătoarea mică, susanul şi brânza mascarpone. Crema obţinută se lasă la rece, aproximativ o oră.

Se umplu clătitele, se rulează după preferinţă şi se servesc ornate cu verdeaţă fie ca aperitiv, fie ca fel principal.

Clatite cu branza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Eu nu pun branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.