Retete culinare: Ciorbă cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: mazare, ardei capia, morcovi, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, bors, masline, sare, piper, leustean, smantana.

Ingrediente:Ciorbă cu legume

  • 200 g mazăre
  • doi ardei capia
  • 100 g morcovi
  • un fir de praz
  • o ceapă
  • 100 g linte
  • 4 roşii
  • un ardei iute
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 500 rnl borş
  • 100 g măsline feliate
  • sare
  • piper
  • leuştean
  • smântână
  • mămăligă

Mod de preparare:

Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe cu puţină sare, se scurge şi se păstrează la rece.

Prazul, morcovii şi ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie felii subţiri şi se pun peste ceapă.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc până se înmoaie, având grijă să nu se ardă. Se pun la fiert doi litri de apă şi, când începe să clocoteas­că, se adaugă legumele călite.

Se fierb zece minute, se pune mazărea spălată şi se fierbe. Când mazărea este aproape fiartă se adaugă lintea, roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi mici.

Se toarnă borşul fiert separat, sare, piper şi cozi de leuştean tocate mărunt. Se fierbe totul până când legumele s-au înmuiat, se pre­sară rondele de ardei iute, măslinele feliate şi leuştean proaspăt tocat.

Ciorbă cu legume

Ciorbă cu legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.