Retete culinare: Chiftelute de peste

Printeaza

O reteta deliciosa de chiftelute de peste, paine, ceapa, oua, patrunjel, cimbru, pesmet, faina, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Chiftelute de peste

  • 1 kg peşte (caras, crap, păstrăv sau ştiucă)
  • 4 felii groase de pâine
  • 2 cepe albe
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 6 fire de cimbru
  • pesmet
  • făină
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se spală peştele şi se pune 7-8 minute la fiert. Apoi se se dă prin maşina de tocat alături de ceapă şi pâinea înmuiată în apă.

Se toacă pătrunjelul şi cim­brul. Se amestecă verdeaţa cu peştele, ceapa, pâinea şi ouăle. Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă până ce se obţine o pastă.

Pe o farfurie se amestecă pesmet cu puţină făină. Din amestecul format se modelează chiftele rotunde, mărişoare, pe care apoi le turtim uşor.

Se tăvălesc pe ambele părţi în pesmet, prin ou bătut şi din nou prin pes­met, după care se prăjesc în ulei încins. Când sunt gata se scurg de excesul de ulei pe hârtie absorbantă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • chiftele de peste caras
  • chiftele din peste
  • chiftelute din peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.