Retete culinare: Chiftele de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele de legume din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, cartofi, oua, marar, usturoi, piper, sare, ulei si patrunjel. Un sos de roşii este cel mai potrivit pentru chifteluţe: pune pe foc o cratiţă cu o jumătate de borcan cu pastă de roşii, o lingură cu ulei, un pahar cu vin alb, zece boabe de piper negru şi, eventual, o foaie de dafin. Lasă să clocotească zece minute.
- 4 dovlecei potriviti
- 100 g cascaval
- 3 linguri cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- 2 cartofi
- 2 oua
- 2 linguri cu marar verde tocat marunt
- 3-4 catei de usturoi
- piper negru proaspat macinat
- sare
- ulei pentru prajit
- paturnjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Curăţă dovleceii, dă-i pe răzătoarea mare, presară-i cu sare şi lasă-i cinci minute. Procedează la fel cu cartofii. Stoarce-i de apă şi amestecă-i cu ouăle, caşcavalul ras şi făina.Adaugă mărarul şi usturoiul tocate fin, potriveşte de sare şi piper. Amestecă din nou, formează chiftele mai măricele şi dă-le prin pesmet.
Prăjeşte chiftelele în baie de ulei încins, câte două minute pe fiecare parte sau până ce se auresc. Scoate-le pe hârtie absorbantă.
Chiftele de legume
Pofta buna!