Retete culinare: Chiftele de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele de legume din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, cartofi, oua, marar, usturoi, piper, sare, ulei si patrunjel. Un sos de roşii este cel mai potrivit pentru chifteluţe: pune pe foc o cratiţă cu o jumătate de borcan cu pastă de roşii, o lingură cu ulei, un pahar cu vin alb, zece boabe de piper negru şi, eventual, o foaie de dafin. Lasă să clocotească zece minute.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei potriviti
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri cu faina
  • 2 linguri cu pesmet
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri cu marar verde tocat marunt
  • 3-4 catei de usturoi
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • paturnjel verde pentru decor

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleceii, dă-i pe răzătoarea mare, presară-i cu sare şi lasă-i cinci minute. Procedează la fel cu cartofii. Stoarce-i de apă şi amestecă-i cu ouăle, caşcavalul ras şi făina.Adaugă mărarul şi usturoiul tocate fin, potri­veşte de sare şi piper. Amestecă din nou, for­mează chiftele mai măricele şi dă-le prin pesmet.

Prăjeşte chiftelele în baie de ulei încins, câte două minute pe fiecare parte sau până ce se auresc. Scoate-le pe hârtie absorbantă.

Chiftele de legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.