Retete culinare: Calamar umplut

Printeaza

O reteta delicioasa de calamar umplut cu: file de cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, otet, sare, piper, vin alb, unt, frunze de dafin.

Ingrediente:Calamar_umplut

  • 3 calamari
  • 250 g file de cod
  • 2 fire praz
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • 200 ml vin alb
  • unt
  • piper
  • otet
  • sare
  • frunze de dafin

Mod de preparare:

Fierbe peştele alb în apă cu puţină sare, oţet şi o frunză de dafin. Sfărâmă-l apoi cu o furculiţă.

Căleşte într-o lingură cu unt topit prazul feliat. Fă o pastă din peştele de mai sus, praz şi pătrunjelul verde tocate mărunt, pesmet, oul bătut, piper. Umple cafamarii cu această pastă şi prinde capătul fiecă­ruia cu câte o scobitoare (ca în croitorie, însăilat).

Prăjeşte calamarii în două, trei linguri cu unt, pe ambele părţi, câteva minute. Adaugă paharul cu vin, acoperă vasul şi lasă să fiarbă 20 de minute, întorcându-i atunci când este cazul. Taie calamarii în rondele şi ser­veşte imediat.

Calamar umplut

Calamar_umplut

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.