Retete culinare: Calamar umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de calamar umplut cu: file de cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, otet, sare, piper, vin alb, unt, frunze de dafin.
- 3 calamari
- 250 g file de cod
- 2 fire praz
- 1 lingura pesmet
- 1 ou
- patrunjel verde
- 200 ml vin alb
- unt
- piper
- otet
- sare
- frunze de dafin
Mod de preparare:
Fierbe peştele alb în apă cu puţină sare, oţet şi o frunză de dafin. Sfărâmă-l apoi cu o furculiţă.
Căleşte într-o lingură cu unt topit prazul feliat. Fă o pastă din peştele de mai sus, praz şi pătrunjelul verde tocate mărunt, pesmet, oul bătut, piper. Umple cafamarii cu această pastă şi prinde capătul fiecăruia cu câte o scobitoare (ca în croitorie, însăilat).
Prăjeşte calamarii în două, trei linguri cu unt, pe ambele părţi, câteva minute. Adaugă paharul cu vin, acoperă vasul şi lasă să fiarbă 20 de minute, întorcându-i atunci când este cazul. Taie calamarii în rondele şi serveşte imediat.
Calamar umplut
Pofta buna!