Retete culinare: Bors rusesc
PrinteazaO reteta de bors rusesc din: varza, morcovi, mazare, cartofi, telina, ceapa rosie, suc de rosii, leustean, ulei de masline, leustean, sare si piper.
- o varză mică
- 2-3 morcovi
- 150 g mazăre
- 3-4 cartofi
- o ţelină potrivită
- 2 cepe roşii
- 500 ml suc de roşii
- 500 ml leuştean
- 1-2 linguri ulei de măsline
- leuştean pentru ornat
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Se curăţă legumele, se spală şi apoi se taie cubuleţe. Se călesc 2-3 minute în sucul propriu şi se fierb. Varza şi cartofii se adaugă, după ce au fiert restul legumelor. Se strecoară borşul şi se dă în clocot, separat.
Se toacă câteva frunze de leuştean şi se pun peste borşul opărit. După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă 30 de minute. La final, se adaugă borşul, se mai lasă să clocotească maximum 5 minute şi se serveşte cu leuştean proaspăt.
Bors rusesc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bors rusesc cu varza