Retete culinare: Aripioare picante
PrinteazaO reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper.
- 500 g aripioare de pui
- 100 g fulgi de porumb
- 2 ouă
- 4 linguri cu făină
- 1 linguriţă cu chili
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine aripioarele, taie-leîn două şi îndepărtează vârful. Tamponează-le cu un şervet curat, condimentează-le cu usturoiul zdrobit şi frecat cu sare, piper şi chili. Lasă-le la rece 15 minute ca să se întrepătrundă aromele, între timp, bate ouăle într-un castronel şi zdrobeşte fulgii de porumb cu sucitorul.
Trece aripioarele prin făină, apoi prin ou, iar la final, prin fulgii zdrobiţi. Rumeneşte-leîn ulei încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă care să preia surplusul de grăsime şi serveşte-le cu cartofi prăjiţi şi sos de usturoi.
Aripioare picante
Pofta buna!