Retete culinare: Ardei umpluti cu cuscus
PrinteazaArdei umpluti cu cuscus din: ardei, busuioc, supa, sare, piper, cuscus, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline si piure de rosii.
- 4 ardei rosii
- 1-2 crengute busuioc
- 300 ml supa
- sare
- piper negru macinat
- 350 g cuscus
- 2 cepe rosii
- 3-4 catei usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 200 g piure de rosii
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se taie jumătăţi şi se scot seminţele. Se lasă cu gura în jos să se scurgă. Se spală si se curăţă ceapa roşie. Se taie solzişori fini şi se freacă cu sare şi piper. Se pisează usturoiul şi se amestecă cu ceapa roşie.
Se încinge uleiul şi se călesc ceapa si usturoiul. Se amestecă cu cuşcuşul. Se înăbuşă cu supa fierbinte şi se amestecă bine până se leagă.
Se umplu ardeii cu cuşcuş, se pun frunze de busuioc si se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se rumenească.
Ardei umpluti cu cuscus
Pofta buna!