Retete cu peste pentru Paşti

Printeaza

 

Retete pentru Paşte:

 

Peste_9

Sufleu de paste cu peşte

Sufleu_de_paste_cu_pesteSufleu de paste cu peşte din: fileuri de peste, branza de vaci, oua, paste, lapte, smantana, amidon alimentar, pesmet, unt, boia, ceapa, ardei capia, ulei, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 300 g fileuri de peste 200 g branza de vaci 5 oua 300 g paste 250 ml lapte 250 g smantana amidon alimentar 75…

Read more »

Papiote de morun cu mustar

Papiote_de_morun_cu_mustarPapiote de morun cu mustar din: rondele de morun, lamai, unt, mustar, hasmatuchi, marar, ciboulette, sare si piper. Ingrediente: 4 rodele de morun de 150 g fiecare 2 lamai 20 g unt semisarat 2 linguri de mustar 2 fire de hasmatuchi 2 fire de marar 6 fire de ciboulette sare si piper macinat   Mod…

Read more »

Escalop de somon cu rosii

Retete_5Escalop de somon cu rosii din: rosii, praz, otet de vin de xeres, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon, file de somon, tahon, sare si piper. Ingrediente: 3 rosii 4 bucati de praz (partea alba) 5 cl otet de vin de xeres 1 lingura cu ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1…

Read more »

Salata cu ton si broccoli

Salata_cu_ton_si_broccoliSalata cu ton si broccoli din: broccoli, paste, ton, ulei de masline, porumb, zeama de lamaie, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g broccoli 200 g paste 300 g ton in suc propriu 3-4 lingurite ulei de masline 100 g porumb din conserva zeama de la 1-2 lamai sare piper o legatura patrunjel   Mod…

Read more »

File de salau cu sos de usturoi

File_de_salau_cu_sos_de_usturoiFile de salau cu sos de usturoi din: file de salau, ulei, pesmet, sare, piper alb, faina, usturoi, margarina, marar, cimbru, morcovi, gulii, otet balsamic, cartofi. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 3-4 linguri pesmet sare piper alb macinat pentru sos: 2-3 lingurite faina 5-6 catei usturoi 100 g margarina o legatura…

Read more »

Morun cu lapte de cocos si lamaie verde

Retete_3Morun cu lapte de cocos si lamaie verde din: fileuri de morun, lamaie verde, ceapa, lapte de cocos, ceapa verde, boia de ardei, nuca de cocos, sare si piper. Ingrediente: 600 g fileuri de morun proaspat 3 lamai verzi 1 ceapa alba mica 4 linguri cu lapte de cocos 1 lingura cu cozi de ceapa…

Read more »

Langustine la gratar, cu sos verde

Langustine_la_gratar_cu_sos_verdeLangustine la gratar, cu sos verde din: langustine, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc, tarhon, lamai, galbenus de ou, mustar si branza de vaci. Ingrediente: 24 langustine 1 lingura cu ulei de masline sare si piper macinat pentru sosul verde: 12 frunze mari de busuioc 2 linguri cu tarhon proaspat 2 lamai 1…

Read more »

Frigarui de ton marinat

Retete_1Frigarui de ton marinat din: ton, usturoi, rosii, usturoi, lamaie, ardei iute, patrunjel, pasta de ansoa, rosii confiate, ceapa alba, coriandru, patrunjel, capere, vinegreta. Ingrediente: 1 bucata de ton de 500 g 12 catei de usturoi pentru marinata: 2 rosii 2 catei de usturoi 1 lamaie galbena 2 varfuri de cutit de ardei iute 4…

Read more »

Conopida pe pat de peste

Conopida_pe_pat_de_pesteConopida pe pat de peste din: fileuri de cod, conopida, lamaie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 6 fileuri de cod 1 conopida mare 1 lamaie sare piper ulei cimbru proaspat   Mod de preparare: Dezgheţi fileurile de cod, le speli şi apoi le fierbi, timp de 5-8 minute, în apă clocotită, în care ai…

Read more »

Peste in suc de portocale

Peste_in_suc_de_portocalePeste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina, amidon de grau, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe 2 foi de dafin sare…

Read more »

Degeţele din peşte cu orez

Degetele_din_peste_cu_orezDegeţele din peşte cu orez din: fileuri de peste, faina, pesmet, orez, stafide, curry, nucsoara, pasta de tamarind, limete, sare, piper, ulei, patrunjel, pudra de ghimbir si boia iute. Ingrediente: 500 g fileuri de peste 120 g faina 60 g pesmet 100 g orez cu bob lung 25 g stafide 5 g curry 3 g…

Read more »

Crap împănat pe pat de fenicul

Crap_împanat_pe_pat_de_feniculCrap împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie, dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 crap mare 1 fenicul 1-2 cepe 3 linguri ulei 1 lamaie 1 foaie dafin 1 crenguta cimbru 150 g kaizer 200 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Cureţi peştele,…

Read more »

Turte din peşte

Turte_din_pesteTurte din peşte din: sardele in sos tomat, cartofi, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 conserve de sardele in sos tomat 7 cartofi 4 fire de ceapa verde zeama de lamaie ulei 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureti cartofii de coajă şi îi fierbi…

Read more »

Calcan cu orez şi sos picant

Calcan_cu_orez_si_sos_picantCalcan cu orez şi sos picant din: calcan, orez salbatic, ardei iute, rosii, morcov, vin alb, usturoi, amidon alimentar, zahar tos, gem de prune, sare, piper, patrunjel, ulei, ardei capia si dovlecei. Ingrediente: un calcan 150 g orez salbatic un ardei iute 4 rosii un morcov 300 ml vin alb 4 catei de usturoi o…

Read more »

Somon cu legume si crema de branza

Somon_cu_legume_si_crema_de_branzaSomon cu legume si crema de branza din: ulei de masline, vinete, usturoi, ardei grasi, dovlecei, suc de rosii, supa de legume, frunze de busuioc, crema de branza, pesmet, seminte de pin, fileuri de somon si paine crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 vinete, taiate cuburi 6 catei de usturoi, feliati 5 ardei…

Read more »

Spaghete cu somon pe pat de spanac

Spaghete_cu_somon_pe_pat_de_spanacSpaghete cu somon pe pat de spanac  din: suc de lamaie, baby spanac, coaja de lamaie, capere, busuioc, ulei de masline, somon, piper, sare, ulei de masline extravirgin, usturoi si spaghete. Ingrediente: 2 linguri suc de lamaie 500g frunze de baby spanac coaja rasa de la 1 lamaie 3 linguri capere 60g busuioc proaspat 1…

Read more »

Şprot cu legume

Sprot_cu_legumeŞprot cu legume din: sprot, rosii, ciuperci, ulei de masline, fenicul, usturoi, patrunjel, ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, paine si malai. Ingrediente: 500 g sprot un kilogram rosii 500 g ciuperci 100 ml ulei de masline un fenicul o capatana de usturoi o legatura patrunjel doua cepe rosii doi ardei capia sare piper paine…

Read more »

Bors pescaresc dres cu ou

Bors_pescaresc_dres_cu_ouBors pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel, apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste mare (crap sau somn) 2 ardei grasi 4-5 rosii 1 radacina hrean 1 radacina patrunjel 2 1/2 l apa 2 oua bors dupa gust patrunjel verde leustean (suplimentar) sare piper…

Read more »

Chifteluţe de păstrăv

Chiftelute_de_pastrav

Paste cu ton si rosii cherry

Paste_cu_ton_si_rosii_cherryPaste cu ton si rosii cherry din: tagliatelle, ton, rosii cherry, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 3 conserve de ton bucati (in ulei) 300 g rosii cherry patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pune apa la fiert într-un vas mare. Când stă să fiarbă, adaugă sare şi amestecă. Toarnă…

Read more »

Curry cu fasole verde si peste

Curry_cu_fasole_verde_si_pesteCurry cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa, lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde. Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1 ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente supa de pui…

Read more »

Tartine cu macrou afumat si sfecla

Tartine_cu_macrou_afumat_si_sfeclaFeliază 1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta buna!   Incoming search terms:rete…

Read more »

Biban cu sos de smantana

Biban_cu_sos_de_smantana.pngO reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana, usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde 300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline…

Read more »

Salată cu hering marinat

Salata_cu_hering_marinat.pngO reteta delicioasa de salata cu:cartofi, conopida, porumb, castraveti, hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper, busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75…

Read more »

Rechin în sos de vin

Rechin_în_sos_de_vinRechin în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere, vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin alb zeama de la o lamaie busuioc sare   Mod de preparare: încinge o tigaie de…

Read more »

Pizza cu ton, măsline si rucola

Pizza_cu_ton_masline_si_rucolaPizza cu ton, măsline si rucola din: faina, pasta de rosii, ton in ulei, capere, mozzarella, masline, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 145 g de faina pentru paine, plus extra pentru presarat 2 linguri pasta de rosii 185 g de ton in ulei, scurs 1 lingura de capere 125 g mozzarella 10 masline, fara samburi…

Read more »

Minichifle cu ton

Minichifle_cu_tonMinichifle cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar, piper si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g ton maruntit in suc propriu 1 ceapa 25 g drojdie proaspata 300 ml lapte 3 linguri cu ulei 1 varf de lingurita cu zahar 1 ou 1 legatura de marar piper sare  …

Read more »

Gratin cu peste si cartofi

Gratin_cu_peste_si_cartofiGratin cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara, peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…

Read more »

Salata de ton cu cartofi si fasole verde

Salata_de_ton_cu_cartofi_si_fasole_verdeSalata de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet balsamic zeama de la 1-2 lamai…

Read more »

Bruschete cu peste

Bruschete_cu_pesteBruschete cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone, paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare. Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1 lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama de lamaie marar sare…

Read more »

Peste pe pat de legume

Peste_pe_pat_de_legumePeste pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru, ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura: legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…

Read more »

Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână

Somon_la_cuptor_cu_praz_si_sos_de_smântânaSomon la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry, lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…

Read more »

Reteta zilei: Salata de crab cu telina

Salata_de_crab_cu_telina_5Salata de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4 tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry, taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de masline 2 linguri suc de…

Read more »

Reteta zilei: Peste in folie de aluminiu

Peste_in_folie_de_aluminiu_4Peste in folie de aluminiu din: peste, usturoi, unt, capere, salvie proaspata, vin alb, sare, piper, cartofi si piure de mazare. Ingrediente: 300-400 g pește (2 pesti) 2 catei de usturoi 70 g unt nesarat 2 lingurite capere 6 frunze de salvie proaspata 200 ml vin alb sec Sare si piper dupa gust Cartofi si…

Read more »

Pastrav inabusit

Pastrav_inabusitPastrav inabusit din: pastravi, lamaie, unt, mix de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi potrivit (sau 8 fileuri) 1 lamaie 100 g unt 500 g mix de legume congelate sare piper negru proaspat   Mod de preparare: Dacă peştele este întreg, taie-l pe burtă, curăţă-l şi spală-l bine cu apă rece. Frea- că-l cu…

Read more »

Rondele de crap cu stevie

Rondele_de_crap_cu_stevieRondele de crap cu stevie din: rondele de crap, stevie, ceapa verde, morcov, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 rondele de crap 6 legatura de stevie 2 legaturi ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spalati rondelele de crap, curgeti-le bine de apa si stergeti-le cu…

Read more »

Macrou cu ceapă roşie si sos de muştar

Macrou_cu_ceapa_rosie_si_sos_de_mustarMacrou cu ceapă roşie si sos de muştar din: macrou, ulei, lamaie, coriandru, mustar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 300g/buz) 4-5 linguri ulei 1 lamaie 1 lingurita rasa pudra de coriandru 200 g mustar 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi scurgeţi-l…

Read more »

Reteta zilei: Crochete de peste in crusta de pesmet

Crochete_de_peste_in_crusta_de_pesmet_9Crochete de peste in crusta de pesmet din: carne de crab, peste afumat, piure de cartofi, ghimbir, usturoi, iarba de mare, coaja de lamaie, ardei iute, piper cayenne, coriandru, seminte de ceapa, seminte de susan, ou, ulei, faina, pesmet, sos wasabi si salata mixta. Ingrediente: 125g carne de crab fierta 125g pește afumat fiert 250g…

Read more »

Morun cu rosii si ciuperci

Morun_cu_rosii_si_ciuperciMorun cu rosii si ciuperci din: morun, cimbru, rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de morun proaspat cu piele, de circa 140 g fiecare cimbru 1 kg rosii mari 8 ciuperci mari 2 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 2 linguri cu sos pesto ulei…

Reteta zilei: Supa de peşte

Supa_de_peste_4Un preparat delicios si absolut gustos, supa de peste, este foarte sanatoasa si usor de preparat. Ingrediente: 900 g peste 130 g ceapa tocata 80 g praz tocat 150 g morcov, cubulete 100 g telina tocata 2 catei de usturoi 400g rosii tocate 1 lingura de pasta de tomate 2 stele anason 1 varf de…

Read more »

Cartofi umpluţi cu brânză şi peşte

Cartofi_umpluti_cu_brânza_si_pesteCartofi umpluţi cu brânză şi peşte din: cartofi, ulei de floarea soarelui, branza cremoasa, coaja de lamaie, suc de lamaie, marar si peste. Ingrediente: 25 g cartofi de marimea unei prune, cu coaja subtire aproximativ 600 g 1 lingura ulei de floarea soarelui 200 g branza cremoasa coaja si sucul de la o jumatate de…

Read more »

Şalău înăbuşit cu salată

Salau_înabusit_cu_salataŞalău înăbuşit cu salată din: file de salau, ulei de masline, salata verde, ardei gras, andive, ceapa rosie, vin alb sec, lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 800 g file de slaau 50 ml ulei de masline 1 salata verde 1 ardei gras rosu 250 g andive 1 ceapa rosie 100 ml vin alb sec 1…

Read more »

Reteta zilei: Cod umplut cu chorizo

Cod_umplut_cu_chorizo_7Cod umplut cu chorizo din: file de cod, chorizo, ulei de masline, unt, sare, piper si spanac. Ingrediente: 500 g file de cod 110 g chorizo 2 linguri de ulei de masline 15 g unt nesarat Sare si piper dupa gust Spanac fiert pentru servire Pentru umplutura: 100 g Chorizo sau alt salam 5 linguri…

Read more »

Oua cu morun la cuptor

Oua_cu_morun_la_cuptorOua cu morun la cuptor din: file de morun, lapte degresat, suc de lamaie, chimen, frunze de macris, margarina vegetala, oua, sare si piper. Ingrediente: 120 g file de morun proaspat 2 linguri cu lapte degresat sucul de la 1 lamaie 1 varf de cutit de chimen 12 frunze de macris 10 margarina vegetala 4…

Read more »

Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii

Spaghetti_cu_cerneala_de_sepie_si_sos_de_midiiSpaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre, midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml vin alb parmezan ras ulei de masline   Mod de preparare: Se amesteca 500 ml apa…

Read more »

Reteta zilei: Saramura de peste

Saramura_de_peste_13Saramura de peste este o mancare delicioasa si usoara, pe care o puteti face din orice fel de peste. Puteti face saramura doar din peste, dar noi in aceasta reteta am adaugat si niste calamar. Trebuie sa incercati saramura de peste, are un gust deosebit. Ingrediente: 1 kg peste de orice fel + calamar 1…

Read more »

Sufleu de peşte

Sufleu_de_pesteSufleu de peşte din: fileuri de peste, faina, unt, oua, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de peste (salau, pangasius etc) 4 linguri faina 100 g unt 2 oua 100 ml lapte dulce nucsoara rasa sare piper   Mod de preparare: Fierbi peştele în apă cu un praf de sare, strecori zeama,…

Read more »

Avocado cu somon si ardei iute

Avocado_cu_somon_si_ardei_iuteAvocado cu somon si ardei iute din: avocado, somon afumat, castarvete, ardei iute, oua, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 avocado 100 g somon afumat 1/2 castravete 1/2 ardei iute 2 oua zeama de lamaie sare   Mod de preparare: Pune ouăle la fiert în apă cu o lingură cu sare, ca să nu…

Read more »

Supă de creveţi, midii si fenicul

Supa_de_creveti_midii_si_feniculSupă de creveţi, midii si fenicul din: rosii cherry, ardei iute, fenicul, conopida, suc de rosii, midii, creveti, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii cherry 1 ardei iute 1 fenicul 100 g conopida 300 ml suc de rosii 200 ml vin alb 500 g midii 400 g creveti semipreparati zeama de la…

Read more »

Salata de castravete cu somon si ghimbir

Salate_2Salata de castravete cu somon si ghimbir din: castravete, mere verzi, suc de lamaie, somon afumat, otet, icra de somon, ghimbir, arpagic, smantana, sare si piper alb. Ingrediente: 1 castravete mic 2 mere verzi sucul de la 1 lamaie 200 g somon afumat 2 lingurite cu otet de alcool 2 linguri cu icre de somon…

Read more »

Macrou la cuptor

Macrou_la_cuptorMacrou la cuptor din: macrou, ceapa, zeama de lamaie, ulei, sare, piper, foi de dafin, vin alb, cartofi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g macrou 2 cepe zeama de la 2 lamai 50 ml ulei sare piper 2-3 foi de dafin 300 ml vin alb pentru garnitura: 400 g cartofi salata verde o legatura…

Read more »

Reteta zilei: Fileuri de eglefin gatite cu bere

Fileuri_de_eglefin_gatite_cu_bere_5Fileuri de eglefin gatite cu bere din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou, bere, ulei vegetal, cartofi prajitit, mazare si sos tartar. Ingrediente: 6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru servire   Mod de preparare: Combinati intr-un…

Read more »

Risotto cu păstrăv

Risotto_cu_pastravRisotto cu păstrăv  din: orez, ceapa, unt, vin alb, supa de peste, patrunjel, sare, piper, file de pastrav, suc de lamaie, faina, ulei si frunze de salvie. Ingrediente: 250 g orez 1 ceapa 1 lingura unt 300 ml vin alb 600 ml supa de peste 2 linguri patrunjel tocat sare piper peste: 2-3 bucati file…

Read more »

Ouă ruseşti umplute cu sprot

Oua_rusesti_umplute_cu_sprotOuă ruseşti umplute cu sprot  din: oua, sprot afumat, maioneza de salata, sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua fierte tari 10 bucati de sprot afumat 1 lingura maioneza de salata sare piper macinat 1 lingura marar tocat marunt   Mod de preparare: Ouăle se curăţă de coajă şi se taie în jumătăţi, pe lungime.…

Read more »

Somon cu paste

Somon_cu_pasteSomon cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere  …

Read more »

Rasol de peşte delicios

Retete_1Rasol de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper. Ingrediente: 1 kg peste (crap, cod, merluciu) 1 morcov 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 kg cartofi sare piper patrunjel verde unt (ulei de post) cateva boabe de piper 1-2 foi de…

Read more »

Sendvis cu salata de peste

Sendvis_cu_salata_de_pesteSendvis cu salata de peste din: file de cod, cartofi, ceapa rosie, morcov, ardei gras, maioneza, lamaie, sare si paine prajita. Ingrediente: 300-400 file de cod 2-3 cartofi 1 ceapa rosie 1 morcov 1 ardei gras 5 linguri cu maioneza 1 lamaie sare felii de paine prajita   Mod de preparare: Pune peştele la fiert…

Read more »

Pastrav in folie de aluminiu

Peste_6Pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi, verdeata si folie de aluminiu. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata folie de aluminiu   Mod de preparare: Speli pestele, il curesti si faci cateva crestaturi mici pe suprafaţa corpului. Stropeşti o folie de aluminiu cu ulei,…

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de langustine

Supa_crema_de_langustine_5Supa crema de langustine din: langustine, ceapa, morcovi, telina, praz, rosii, pasta de tome, anason, patrunjel, foaie de dafin, coniac, supa de peste, apa, sofran, smantana, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 1 kg langustine intregi (crevete sau homar) 190g ceapa 100 g morcovi 125g țelina 140g praz 75g de rosii 2 linguri de pasta…

Sardine in camasa

Sardine_in_camasaSardine in camasa din: sardine, faina, ou, pesmet, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 sardine 4 linguri faina un ou 50 g pesmet fin 2 lingurite curry 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală pestele în apă rece, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucă­tărie.…

Read more »

Reteta zilei: Peste la cuptor pe pat de fenicul

Peste_la_cuptor_pe_pat_de_fenicul_2Pește la cuptor pe pat de fenicul din: peste, ulei de masline, suc de lamaie, fenicul, rozmarin, sote de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 120-150g de pește 30ml ulei de masline 1 lingurita de suc de lamaie Fenicul fiert rozmarin sote de cartofi sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Asigurați-va ca peștele…

Read more »

Crap aromat

Crap_aromatCrap aromat din: crap, iaurt, masline, cartofi, morcovi, ardei gras, lamaie, ulei, vin alb, pesmet, cimbru, busuioc, capere, piper negru si rosu si sare. Ingrediente: 1 crap (sau novac, ca e la fel de gustos si mult mia ieftin) 200 g iaurt 100 g masline fara samburi 2 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras rosu…

Read more »

Peşte în sos picant

Peste_în_sos_picantPeşte în sos picant din: crap, usturoi, foi de dafin, ulei, pasta de tomate, sos de rosii, ardei iute, tarhon, piper alb si sare. Ingrediente: 1 crap mai maricel 7 catei de usturoi 2 foi de dafin ulei 2 linguri cu pasta de tomate 1 ceascuta cu sos de rosii 1 ardei iute 1 fir…

Read more »

Peşte în sos de ciuperci

Peste_în_sos_de_ciuperciPeşte în sos de ciuperci din: file de peste, ciuperci, ceapa, faina, vin, mustar, zeama de lamaie, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 600 g file de peste 2 cutii cu ciuperci 2 cepe 2 linguri cu faina 1/2 pahar cu vin 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu zeama de lamaie 1/2 cana…

Read more »

Biban la cuptor cu lămâie şi capere

Biban_la_cuptor_cu_lamâie_si_capereBiban la cuptor cu lămâie şi capere din: bibani, frunze de lamai, lamai, capere, unt, smantana, sofran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 bibani curatati 8 frunze de lamai 2 lamai 1 pahar capere 4 linguri unt 200 ml smantana sofran 1/2 legatura patrunjel sare piper macinat   Mod de preparare: Peştele se spală şi…

Read more »

Salată de fructe de mare, în stil thailandez

Salata_de_fructe_de_mare_în_stil_thailandezSalată de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare, fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie, sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia. Ingrediente: 200 g creveti fara cozi si eviscerati 200 g calamar sare 200 g fasole verde 100 g rosii cherry 1 ceapa mica…

Read more »

Placinta de homar

Placinta_de_homarPlacinta de homar din: unt fara sare, ceapa, morcov, porumb, mazare, faina, lapte, supa de pui, homar, cimbru, sare, piper, foaie de plainta si ou. Ingrediente: 2 linguri unt fara sare 3/4 ceapa taiata cubulete 1 morcov facut cubulete 3/4 cana porumb congelat 1 – 3/4 cana mazare congelata 3/4 cana faina 1 cana lapte…

Read more »

Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume

Salata_de_paste_cu_ton_si_legume_7Salata de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8 masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja…

Read more »

Creveti cu paste la tigaie

Creveti_cu_paste_la_tigaieCreveti cu paste la tigaie din: creveti decorticati, telina, ardei capia, morcovi, porumb dulce, paste, sos de soia, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g creveti decorticati congelati 2 tije de telina 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conserva porumb dulce stiuleti 200 g paste scoici 3-4 linguri sos de soia 1 lingura cu unt…

Read more »

Salata rosie cu peste

Salata_rosie_cu_pesteSalata rosie cu peste din: cartofi, sfecla rosie, peste afumat, castraveciori murati si maioneza. Ingrediente: 6 cartofi 1 sfecla rosie 200 g peste afumat 2-3 castraveciori murati maioneza   Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă. în-cearcă-i cu o scobitoare dacă sunt gata, scurge-i şi lasă-i să se răcorească bine. Spală sfecla, şterge-o cu un…

Read more »

Ton cu fasole si ceapa

Ton_cu_fasole_si_ceapaTon cu fasole si ceapa din: fasole verde, sare, fasole alba, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, mustar, otet balsamic, piper, ulei si ton. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 2 conserve mici boabe de fasole albă 1 ceapă roșie 1 ardei gras roșu 1 legătură ceapă verde 2 linguri muștar 5 linguri oțet balsamic…

Read more »

Clean cu mujdei de usturoi

Retete_5Clean cu mujdei de usturoi din: peste, malai, sare, usturoi, sare, ulei si smantana. Ingrediente: 6 pesti (clean) potrivit malai sare pentru mujdei: 2-3 catei de usturoi un praf de sare ulei 2 linguri smantana   Mod de preparare: Cureţi peştii, îi sărezi şi îi laşi la rece pentru jumătate de oră. într-o tigaie pui…

Read more »

Reteta zilei: Crochete de peste

Crochete_de_peste_17Crochete de peste din: fileuri de cod, oua, unt, faina, vin alb, apa, ulei, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 400 g fileuri de cod 2 oua 50 g unt 2 linguri de faina 50 ml vin alb 200 ml de apa ulei sare piper pesmet   Mod de preparare: Fileurile de cod se spala si…

Read more »

Cartofi umpluti cu salata de ton

Cartofi_umpluti_cu_salata_de_tonCartofi umpluti cu salata de ton din: cartofi, ton, patrunjel, sare, piper, ulei, zeama de la o lamaie, ou si mustar. Ingrediente: un kg cartofi noi 400 g ton in conserva o legatura patrunjel sare piper 100 ml ulei zeama de la o lamaie un ou fiert un ou crud o lingurita mustar   Mod…

Read more »

Supa de peste (crap)

Supa_de_pesteSupa de peste din: crap, peste, ardei gras verde, vin rou sec, apa, rosii, ceapa, paprika, sare si ulei. Ingrediente: 1,5 kg crap 500 g peste mic 1 ardei gras verde 100 ml vin rosu sec 2 l apa 2 rosii 2 cepe mari 2 lingurite paprika sare (dupa gust) ulei   Mod de preparare:…

Read more »

Tarta cu mazare si peste

Tarta_cu_mazare_si_pesteTarta cu mazare si peste din: faina, malai, praf de copt, sare, unt, ou, peste dezosat, ton, spanac, mazare, oua, rosii, smantana, lapte dulce, unt, cascaval, nucsoara, busuioc, maghiran uscat, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 100 g malai 1 pliculet praf de copt 1 praf de sare 100 g unt 1…

Read more »

Şalău cu legume

Salau_cu_legumeŞalău cu legume din: file de salau, rosii, morcovi, dovlecei, ceapa, condiment pentru peste, coriandru, busuioc, ulei, apa, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 2 rosii 3 morcovi 2 dovlecei o ceapa alba o lingura condiment pentru peste cateva fire coriandru cateva fire busuioc o lingura ulei 1/2 l apa sare piper…

Read more »

Tarta cu peste si parmezan

Tarta_cu_peste_si_parmezanTarta cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa, zahar, ulei, masline si macrou afumat. Ingrediente: 1 cana cu faina 150 g unt 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras 1 ou 1 lingura cu lapte 2 cepe 1 lingura cu zahar 1 lingura cu ulei 100 g masline fara samburi…

Read more »

Creveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma

Creveti_crocanti_cu_chilli_usturoi_si_curcumaCreveti crocanti cu chilli, usturoi si curcuma din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 linguriță curcuma 1/2 linguriță chili 1 cățel de usturoi 450 g creveți 1 ceașcă fulgi de porumb  ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare, mirodeniile și usturoiul pisat. Se adaugă oul…

Supa de peste cu legume si fidea

Supe_1Supa de peste cu legume si fidea din: apa, peste, file de salau, morcovi, cartofi, telina, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa 1/2 kg peste indiferent de sortiment (pot fi doar capete sau cozi) 500 g file de salau (sau alt peste) 2 morcovi mai mari 4-5 cartofi 1/2 telina 1 lamaie…

Read more »

Crap la tavă cu sos de roşii si usturoi

Crap_la_tava_cu_sos_de_rosii_si_usturoiCrap la tavă cu sos de roşii si usturoi din: crapi, ceapa, sos de rosii, lamaie, sare, piper, usturoi, ulei si vin alb. Ingrediente: 3 crapi 3 cpe mari 500 ml sos de rosii pregatit in casa lamaie sare piper usturoi ulei 2 pahare de vin alb   Mod de preparare: Cureţi peştii şi îi…

Read more »

Peste in sos

Peste_in_sosPeste in sos din: crap, cartofi, boia dulce, ceapa, ardei gras, boia iute, bulion, usturoi, zeama de lamaie, ulei, piper si sare. Ingrediente: 4 bucati de crap 4 cartofi 2 lingurite cu boia dulce 1 ceapa 2 ardei grasi 1 varf de lingurita de boia iute 2 linguri cu bulion 4 catei de usturoi zeama…

Read more »

Salata cu peste afumat si ridichi

Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSalata cu peste afumat si ridichi din: pastrav afumat, amestec pentru salata, ridichi, nasturei, ceapa verde, zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 320 g păstrăv afumat fără piele 2 pachete 
amestec pentru salată (salată creață, andivă, fetică, radicchio) 2 legături ridichi 1 mână năsturei tineri…Read more »

Musaca de cartofi cu peşte

Musaca_de_cartofi_cu_pesteMusaca de cartofi cu peşte din: cartofi, peste, suc de rosii, morcovi, ceapa rosie, foi de dafin, piper mozaic, sare de mare, unt, lapte, cimbru verde, limeta, condimente pentru peste si galbenusuri. Ingrediente: 800 g cartofi 800 g peste 100 ml suc de rosii 3 morcovi 1 ceapa rosie 2 foi de dafin piper mozaic…

Read more »

Peşte cu măsline şi castraveciori

Peste_cu_masline_si_castravecioriPeşte cu măsline şi castraveciori din: peste, ulei, masline, ceapa, castraveciori in otet, lamaie, piper, sare si frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg peste 100 ml ulei 100 g masline 5-6 cepe 5 castraveciori in otet 1 lamaie piper sare apa 1 frunza dafin   Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli, apoi îl…

Read more »

Reteta zilei: Paste la cuptor cu ton si spanac

Paste_la_cuptor_cu_ton_si_spanac_8Paste la cuptor cu ton si spanac din: usturoi, ulei de masline, ceapa, faina, lapte, nucsoara, paine, parmezan, piper rosu, spanac, ton, paste, sare si piper. Ingrediente: 1 capatana usturoi 4 linguri ulei de masline 1 ceapa alba, taiata cuburi 1/4 ceasca faina 4 cesti de lapte 1/2 lingurita nucsoara feli de paine vechi de…

Read more »

Gustare cu ton si maioneza

Gustare_cu_ton_si_maionezaGustare cu ton si maioneza din: covrigi cu susan, ton maruntit, maioneza, ceapa verde, rosie, ceapa alba si sare. Ingrediente: 2 covrigi mari cu susan 1 conserva cu ton maruntit 3 linguri cu maioneza 2 fire de ceapa verde 1 rosie 1 ceapa alba mica sare   Mod de preparare: Scurge tonul de ulei şi…

Read more »

Clatite cu somon

Clatite_cu_somonClatite cu somon din: faina, sare, lapte, oua, branza dulce de vaci, hrean, verdeata, sare, piper, unt si somon afumat. Ingrediente: aluat: 125 g faina sare 250 ml lapte 2 oua umplutura: 350 g branza dulce de vaci 1 lingura hrean (borsc) 2 linguri verdeata tocata sare piper 2 linguri unt topit 200 g somon…

Read more »

Salată cu macrou şi legume

Salata_cu_macrou_si_legumeSalată cu macrou şi legume din: fasole verde, broccoli, spanac, macrou afumat, seminte de floarea soarelui, iaurt semidegresat, zeama de lamaie, mustar cu boabe si marar. Ingrediente: 85 g fasole verde 85 g broccoli 1 mana frunze de spanac tanar 2 fileuri de macrou afumat (75 g), fara piele, rupt in fasii 2 lingurite seminte…

Read more »

Cod la cuptor cu ciuperci

Peste_la_cuptor_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de peste cu:cod, ciuperci, ardei iute, miez de nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper 150 ml ulei de măsline…

Read more »

Peste in crustă de mălai

Peste_in_crusta_de_malai.pngO reteta delicioasa de peste cu:malai, faina, pesmet, morcov, radacina de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ulei, sare, piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o lingură cu făină o lingură cu pesmet un mor­cov o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii…

Read more »

Reteta zilei: Dorada la cuptor cu rosii cherry

Dorada_la_cuptor_cu_rosii_cherry_06Dorada la cuptor cu rosii cherry din: peste dorada, usturoi, capere, ulei de masline extravirgin, masline negre, rosii cherry, sare, piper, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 2 bucati peste dorada 4 catei usturoi 2 linguri capere 6 linguri ulei de masline extravirgin 50g masline negre 15 rosii cherry sare piper crengute cimbru patrunjel tocat marunt  …

Read more »

Biban la tigaie cu sos

Biban_la_tigaie_cu_sosBiban la tigaie cu sos din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, capere, masline verzi, telina, fileuri de biban si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de usturoi, tocati marunt 1 varf de cutit fulgi de ardei iute 400 g de rosii tocate din…

Read more »

Bami Goreng cu carne de pui si creveţi

Bami_Goreng_cu_carne_de_pui_si_crevetiBami Goreng cu carne de pui si creveţi din: file de piept de pui, ceapa verde, ceapa, usturoi, varza chinezeasca, sare, ardei iute, ghimbir, creveti decorticati, taitei cu ou, ulei de arahide, zahar, sos de soia alb si supa. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 cepe verzi 2 cepe 2 catei de…

Read more »

Spaghete cu creveti

Spaghete_cu_crevetiSpaghete cu creveti din: creveti, rosii, usturoi, spaghete, sare, menta, patrunjel, ulei de masline, piper, vin si supa de legume instant. Ingrediente: 350 g creveti decorticati congelati 500 g rosii mici 1 catel de usturoi 400 g spaghete sare 2 fire de menta 1/2 legatura patrunjel 3 linguri uleid e masline piper 100 ml vin…

Read more »

Fondue de cocos cu ananas şi curry

Fondue_de_cocos_cu_ananas_si_curryFondue de cocos cu ananas şi curry din: ardei iute, ulei, supa, crema de cocos, ceapa, migdale, faina, curry, ceapa verde, sare, piper, ananas, file de pui, rosii, avocado si creveti decorticati. Ingrediente: 4 ardei iuti rosii 3 linguri ulei 750 ml supa 400 g crema de cocos (cutie) 1 ceapa 4 linguri migdale macinate…

Read more »

Somon în foitaj cu varză şi legume

Somon_în_foìtaj_cu_varza_si_legumeSomon în foitaj cu varză şi legume din: foitaj, file de somon, albus, smantana, sare, piper, suc de lamaie, varza, marar si galbenus. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 1,3 kg file de somon fara piele 1 albus 300 ml smantana sare piper 3 linguri suc de lamaie 700 g varza 1 lingura marar tocat 1…

Read more »

Calamar cu sos de rosii

Calamar_cu_sos_de_rosiiCalamar cu sos de rosii din: ulei de masline, calamar, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, seminte de fenicul, frunze de dafin, frunze de rozmarin, otet de vin rosu, rosii, vin rosu si coaja de portocale. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 1 kg calamar curatat si taiat in inele groase…

Read more »

Midii cu ghimbir si ardei iute

Midii_cu_ghimbir_si_ardei_iuteMidii cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion, coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.