Retete de Craciun: Sangerete

Printeaza

Sangerete din: mate de porc, ceapa, pulpa de porc, sunca, sorici, sange de porc, sare grunjoasa, piper, otet de mere si cuisoare.

Ingrediente:

  • 3-4 mate de porc
  • 3 cepe albe
  • 400 g pulpa de porc
  • 400 g sunca de porc
  • 400 g sorici
  • 800 ml sange de porc
  • sare grunjoasa
  • piper
  • otet de mere
  • 10 g cuisoare

 

Mod de preparare:

Se spală maţele şi se curăţă cu sare grunjoasă si oţet de mere. Se spală atât cu apă caldă, cât şi cu apă rece. Se lasă câteva ore în oţet cu sare. 2. Separat, se taie carnea de porc bucăţi potrivite si se fierbe împreună cu şoriciul, cu sare, piper si cuisoare.

Intre timp, se taie şunca mă­runt şi, după ce au fiert şoriciul şi carnea, se taie sau se trec prin robot. Se amestecă cu ceapa si cu sângele. Se umplu maţele cu com­poziţia, se leagă şi se fierb aproximativ o oră. Se scot, se scurg si se pun la uscat. Dacă se doreşte, se pot afuma.

Sangerete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.