Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey
PrinteazaPentru cei pasionati de cocktailuri va prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de cocktailuri. Perfecte pentru orice zi din an.
Cocktail Old Fashioned
O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon, sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese.
Ingrediente:
- 4 cl Bourbon
- 1 lingurita de sirop de zahar
- 4 stropi de Angostura amaruie
- 1 strop de zeama de lamaie
- o felie de portocala
- cirese
Mod de preparare:
Ingredientele se toarna intr-un pahar de whisky, si se amesteca. Se decoreaza cu cirese de cocktail infipte pe un betiosr si cu o felie de portocala. Acest cocktail se poate completa si cu apa sau sifon dupa preferinte.
Cocktail Acapulco Gold Colada
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – tequila învechită
- Pahar – tumbler mare
- Categorie – Rum drinks
- Decoratiune – o felie de grapefruit, două cireşe roşii şi pai
Se serveste la orice ora
Ingrediente:
- 3 cl cremă de cocos
- 3 cl grapefruit
- 6 cl suc de ananas
- 3 c / Tequila Anejo
- 2 ci Rum Bacardi Carta Oro
Dacă, în Caraibe, această băutură este foarte populară, în Europa constituie o noutate a ultimului deceniu. De obicei, este servită în pahare decorate cu culori aprinse care denotă originea ei tropicală sau chiar direct în coaja nucii de cocos sau a ananasului. Crema de cocos, Coconul cream, care constituie unul dintre ingredientele sale indispensabile se obţine din prima extragere a sucului din nuca de cocos şi este o substanţă destul de groasă şi onctuoasă, deoarece conţine 30-40% grăsimi; în schimb, laptele de cocos, Coconul milk, se obţine din a doua extragere, după ce, peste pulpa fructului s-a adăugat apă caldă: în acest caz, procentul de grăsimi se reduce la 10-15%.
Preparare:
Se toarnă toate ingredientele într-un blender cu gheaţă sfărâmată în prealabil. Se centrifughează la viteză mare timp de circa 10-12 secunde şi se toarnă într-un tumbler mare. Apoi, se decorează cu o felie de grapefruit şi o cireaşă pe marginea paharului; cealaltă cireaşă şi paiul se pun direct în pahar.
Cocktail Abbey
Se serveste in general după-amiază.
Ingrediente:
- 2/4 gin
- 2/4 suc de portocale
- câteva picături de Orange Bitter
Citat în numeroase reţetare internaţionale, este un cocktail clasic pentru după-amiază. Nu se cunoaşte originea numelui său (abbey, în limba engleză, înseamnă „mănăstire“).
Preparare:
Se agită puternic în shaker toate ingredientele cu gheaţă cristalizată şi se toarnă, filtrându-l, în cupa mică pentru cocktail. Se decorează la sfârşit cu o vişină mică, aşezată pe marginea paharului.
Variante:
Prima constă, pur şi simplu, în înlocuirea picăturilor de Orange Bitter cu Angostura Bitter, servind, apoi, cocktailul într-un pahar old fashioned. Varianta cea mai importantă este, însă, cea compusă din 2/4 gin, 1/4 suc de portocale, 1/4 vermouth roşu şl câteva picături de Orange Bitter. Decorarea poate fi aceeaşi ca în reţeta de bază. în varianta crusta, marginea paharului, udată în prealabil cu suc de portocale, este trecută prin zahăr; în acest caz, decoraţiunea va fi o coajă de portocală tăiată în spirală.
Nu am baut nici un cocktail de aici