Retete: Ardei umpluţi

Printeaza

O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:orez, curcan, ceapa, marar, dovlecel, sare, piper, ulei, cimbru.

Ingrediente:Ardei umpluţi

  • 8 ardei mari (4 roşii + 4 verzi)
  • 300 g orez
  • 400 g pulpă de curcan
  • 2 legături ceapă
  • 2 legături mărar
  • un dovlecel
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei de floarea-soarelui
  • o crenguţă cimbru

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine ardeii, se păs­trează pălăriuţele, apoi se pun ardeii să se scurgă cu gura în jos pe un şervet absor­bant de bucătărie.

Intre timp, se alege orezul, se spală în 2-3 ape, să se cureţe bine, şi apoi se lasă în apă clocotită.

Se curăţă ceapa şi dovleceii. Se spală şi se taie solzişori şi cubuleţe. Se încălzeşte uleiul şi apoi se călesc câteva minute cât să se înmoaie.

Se adaugă orezul, carnea tocată de curcan şi mărarul tocat. Se că­lesc şi, la sfârşit, după ce s-au legat, se adaugă sare şi piper, după gust.

Se umplu ardeii cu compoziţia pregătită şi se acoperă cu pălăriuţele. Se aşază într-o tavă, se mai stropesc cu puţin ulei.

Se bagă în cuptor şi se lasă să se rume­nească. Se servesc ornaţi cu mărar proaspăt.

Ardei umpluţi

Ardei umpluţi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.