Reteta zilei: Zacusca delicioasa

Printeaza

Zacusca delicioasa: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare, piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline.

Zacusca_delicioasa_15

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Se curata si spala bine ceapa. Se toaca la robot. Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins.

Dupa ce acesta s-a incins se adauga ceapa tocata si putina sare. Se lasa la inabusit cel putin 15-20 minute.

Se incorporeaza apoi ardeii si vinetele coapte. Se amesteca frecvenit pentru a nu se lipi de cratita.

Zacusca_delicioasa_06

Pentru o mai buna fierbere puneti sub cratita o tava, astfel odata tava incinsa caldura se raspandeste uniform , iar legumele nu se prind.

Focul trebuie sa fie mic. Se lasa la fiert aproximativ 1 ora, dupa care se incorporeaza sucul de rosii. Se amesteca bine.

Zacusca_delicioasa_07

Dupa aproximativ jumatate de ora se adauga boabe de piper, sare si foi de dafin dupa gust.

Se mai lasa la fiert o ora, timp in care se amesteca frecvent, dupa care se adauga bulionul.

Acum, dupa ce toate ingredientele au fost incorporate se lasa la fiert cel putin o ora, dar se amesteca frecvent.

Spre sfarsit se gusta si dupa gust se mai adauga sare si piper.

Zacusca_delicioasa_12

Se opreste focul, se lasa la odihnit 10-15 minute si se pune zacusca in borcane cu capac ermetic.

Se strang bine capacele si se pun borcanele in cratita la bain marie pentru jumatate de ora.

Se scot borcanele din cratita si se lasa la racit la temperature camerei.

Zacusca_delicioasa_14

 

Zacusca delicioasa

Zacusca_delicioasa_16

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. A fost buna zacusca?

  2. A iesit buna?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.