Reteta zilei: Vrabioara de vita la tigaie

Printeaza

Vrabioara de vita la tigaie din: vrabioara de vita, sare, piper, ulei, garnitura. Alegerea unei bucăți de vrăbioară de bună calitate este esențială. Carnea trebuie să fie fragedă și bine marmorată pentru a asigura o textură moale și un gust bogat.

Gătitul la tigaie trebuie să fie efectuat la o temperatură înaltă pentru a sigila sucurile în carne și pentru a-i da o crustă aurie și apetisantă. Este important să nu se supra-gătească vrăbioara pentru a rămâne suculentă și fragedă.

După gătire, este crucial să se lase carnea să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia. Acest lucru permite sucurilor să se redistribuie, asigurând că fiecare înghițitură va fi suculentă și delicioasă.

Vrăbioara de vită la tigaie se poate servi cu o varietate de garnituri, de la legume la grătar până la cartofi prăjiți sau un amestec de salată verde, în funcție de preferințe.

Deși carnea este delicioasă și singură, sosurile precum cel de ciuperci, piper sau chiar un sos simplu de vin pot adăuga un plus de savoare.

 

 

Ingrediente:

 

 

 

Mod de preparare:

Se spala bine carnea, se asezoneaza cu sare si piper pe ambele parti.

Vrabioara de vita la tigaie

Se incinge o tigaie, adaugati putin ulei, apoi adaugati bucata de carne.

Vrabioara de vita la tigaie

Rumeniti pe ambele parti cate 2 minute.

Vrabioara de vita la tigaie

Transferati pe o farfurie, lasati sa se odihneasca, feliati si serviti cu garnitura, dupa preferinta.

Vrabioara de vita la tigaie

Vrabioara de vita la tigaie

Vrabioara de vita la tigaie

 

 

Pofta buna!

 

 


Poate te intereseaza si:

Vrabioara de vita umpluta

Vrabioara de vita umpluta

Vrabioara de vita umpluta din: vrabioara, ciuperci, praz, gelatina, piper, sare, patrunjel, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g vrabioară 200 g ciuperci 100 g praz 1 lin­gură praf de gelatină 1 linguriţă piper măcinat sare 1 lingură pătrunjel verde, tocat mărunt 1 lin­guriţă busuioc 300 ml ulei   Mod de preparare: Vrăbioara se curăţă de pieliţă, apoi […]

Tocanita din vrabioara de vita

Tocanita din vrabioara de vita

Tocanita din vrabioara de vita din: vrabioara, sare, piper, kaizer, faina, boia, ceapa, usturoi, chimen, rosie, ardei, untura. Ingrediente: 1 kg vrăbioară sare 1 linguriţă piper 200 g kaizer 3 linguri făină 2 linguri boia 1 ceapă ro­şie 2 căţei de usturoi 1 linguriţă chimen 1 roşie 1 ardei 2 linguri untură   Mod de […]

 

Vrabioara de vita cu legume

Vrabioara de vita cu suc de rosii

Vrabioara de vita cu suc de rosii din: vrabioara, ulei, cartof, morcovi, patrunjel, sare, patrunjel, suc de rosii. Ingrediente: 150 g vrăbioară de vacă 1 linguriţă cu ulei 1 cartof 2 morcovi 1 rădăcină de pătrun­jel sare frunze de pătrunjel 1 ceaşcă mare cu suc de roşii   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, tăiaţii-le felii mari […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata friptura, dar nu e rpea rosie, parca-i prea in sange …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.