Reteta zilei: Vita la tigaie cu pastai de mazare

Printeaza

Vita la tigaie cu pastai de mazare din: carne de vita, sos de soia, sherry, zahar brun, amidon, ghimbir, pastai de mazare, ceapa verde, sare, ulei, de masline, fulgi de ardei, orez.

Vita_la_tigaie_cu_pastai_de_mazare_24

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita, taiata fasii
  • 1/2 ceasca sos de soia
  • 3 linguri sherry
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingura ghimbir, tocat
  • 250gr pastai de mazare
  • 5 fire ceapa verde, tocata
  • Sare
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Fulgi de ardei rosu
  • Orez fiert, pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, se amesteca impreuna sos de soia, sherry, zahar brun, amidon si ghimbir.

Se toarna jumatate din lichid peste carne. Amestecati cu mainile.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare la foc mare. Adaugati mazarea, amestecati timp de 45 de secunde.

Transferati pe un platou.

Vita_la_tigaie_cu_pastai_de_mazare_15

Incalziti bine tigaia, adaugati jumatate din carnea de vita, adaugati jumatate din cantitatea de ceapa verde.

Gatiti cate 1 minut pe fiecare parte. Transferati pe o farfurie.

Repetati procesul cu restul de carne si ceapa verde.

Vita_la_tigaie_cu_pastai_de_mazare_19

Adaugati din nou carnea si ceapa in tigaie, incorporate pastaile de mazare, restul de marinata.

Se amesteca la foc mare timp de 30 de secunde, apoi se opreste focul. Dupa gust, adaugati sare si piper.

Serviti cu orez si presarati fulgi de ardei rosu.

Vita_la_tigaie_cu_pastai_de_mazare_22

Vita la tigaie cu pastai de mazare

Vita_la_tigaie_cu_pastai_de_mazare_23

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata vita la tigaie

  2. Imi ploua in gura 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.