Reteta zilei: Vinete murate

Printeaza

Vinete murate din: sare, zahar, otet alb, apa, seminte de coriandru, usturoi, vinete, ulei de masline, coriandru.

Vinete_murate_10

Vinete murate

Ingrediente:

  • 1 ½ linguri de sare
  • 2 ½ linguri de zahar
  • 1 ¼ cesti oțet alb
  • 2 ½ cesti de apa
  • 2 linguri seminte de coriandru întregi
  • 5 catei de usturoi, injumătatiti
  • 1 ½ kg vinete
  • ulei de măsline și coriandru pentru servire

 

Mod de preparare:

Într-o oală, aduceti primele 6 ingrediente la un foc mic. Crestati fiecare vanata transversal. Puneți vinetele în oala și se fierb ușor 8-10 minute.

Vinete_murate_04

Transferati intr-un borcan, se toarnă lichidul in care au fiert, se lasa sa se raceasca si sa dau la rece peste noapte.

Vinete_murate_05

Pentru a servi, se stropesc cu ulei de masline si se presara cu coriandru.

Vinete_murate_09

Vinete murate

Vinete_murate_11

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.