Reteta zilei: Vinete cu sos de rosii

Printeaza

Vinete cu sos de rosii din: vinete, sare de mare, ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de chili, scortisoara, rosii, patrunjel.

Vinete_cu_sos_de_rosii_08

Vinete cu sos de rosii

Ingrediente:

  • 2 vinete, tăiate felii subțiri
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica, cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita fulgi de chili
  • scorțișoară
  • 1 cutie rosii cubulete
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 170C. Sarati ușor feliile de vinete și se lasă să stea timp de 20 minute. Se încălzește ulei de măsline într-o tigaie mare. Prajiti vinetele la foc mediu-mare pana se rumenesc pe ambele părți, aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Scoateți vinetele intr-o farfurie.

Vinete_cu_sos_de_rosii_02

Adaugati ceapa in tigaie și gatiti la foc mediu până se înmoaie, 5 minute. Se adauga usturoiul, chilli și scorțișoară. Gatiti timp de un minut. Se toarnă cu grijă în roșiile și se fierb pana se ingroasa putin, 5 minute. Opriti focul și se amestecă patrunjelul.

Vinete_cu_sos_de_rosii_03

Se acopera cu folie de aluminiu si se coace la cuptor pentru 45 de minute. Lasati sa se raceasca pentru 10 minute. Se decoreaza cu patrunjel si se servesc calde.

Vinete_cu_sos_de_rosii_05

Vinete cu sos de rosii

Vinete_cu_sos_de_rosii_07

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu mi-ai placut niciodata, dar astea arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.