Reteta zilei: Verzişoare de Bruxelles cu bacon

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de verzisoare de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, bacon, ulei de masline, ardei iute, lamaie, sare, piper alb si chimen.

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

Ingrediente:

  • 400 gr varză de Bruxelles
  • 100 gr bacon
  • 30 ml ulei de măsline
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lămâie
  • 10 gr sare
  • 2 gr piper alb
  • 2 gr chimen

 

Mod de preparare:

Varza de Bruxelles se curăţă, se spală, se pune la fiert în apă rece cu puţină sare, iar după ce este fiartă, se pune la scurs într-o stre­curătoare.

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

Baconul taie în felii subţiri, apoi două treimi din cantitate se taie în bu­căţi mici şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei.

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

După ce baconul este rumenit, se adaugă chimenul şi piperul, apoi varza fiartă şi se amestecă uşor până ce verzele sunt înveli­te în grăsimea din tigaie.

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

Se stropeşte totul cu zeamă de lămâie, se ada­ugă câteva feliuţe de ardei iute şi se căleşte până când sosul din tigaie este absor­bit.

Pentru acest preparat nu se recomandă folosirea verzei de Bruxelles congelată, deoarece aceasta, în timpul călini, se sfărâmă, dând un aspect neplăcut.

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

Verzişoare de Bruxelles cu bacon

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Imi place reteta asta cu bacon

  2. Promit ca incerc si eu reteta de varza cu bacon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.