Reteta zilei: Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Printeaza

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici din: oua, zahar, amidon de porumb, faina, praf de copt, cacao, esenta de vanilie, mascarpone, crema de branza, zahar pudra, suc de portocale rosii, suc de lamaie, cafea cu lapte, rom, piersici din compot.

Aveti un eveniment deosebit in familie sau pur si simplu vreti sa incercati ceva deosebit in weekend si nu stiti ce tort sa pregatiti? Noi avem raspunsul pentru dumneavoastra si va recomandam cu drag sa incercati acest tort de ciocolata cu mascarpone si piersici care nu-i deloc greu de realizat, dar care este foarte bun si are un aspect superb.

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Ingrediente:

pentru blat:

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 75g amidon de porumb
  • 75g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie

pentru crema mascarpone:

  • 250g mascarpone
  • 250g crema de branza
  • 4 linguri zahar pudra
  • 5 linguri suc de portocale rosii
  • 2 linguri suc de lamaie

pentru insiropat blatul de tort:

  • 100ml cafea cu lapte
  • 4 linguri rom

pentru decor si umplutura:

  • 300g piersici din compot
  • 3 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Se pregateste blatul: pentru inceput se incalzeste cuptorul la 170 grade.

Un vas termorezistent cu diametrul 26 cm se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie, dupa care se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt, amidonul de porumb si cu lingura de cacao.

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Albusurile se bat spuma si se toarna peste compozitia de galbenusuri amestecand cu grija cu o lingura de lemn.

Compozitia rezultata se pune in vasul termorezistent si se introduce la cuptor pentru 30-35 minute, iar atunci cand este gata se lasa sa se raceasca pe un raft de sarma, dupa care se taie in doua discuri egale.

Cafeaua cu lapte se amesteca bine cu romul si cu acest lichid se insiropeaza cele doua discuri de blat.

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Piersicele din compot se taie cubulete si se asaza pe un disc insiropat de blat, avand grija sa pastram cateva si pentru ornare.

Se pregateste crema mascarpone amestecand bine toate ingredientele: mascarpone, crema de branza, sucul de portocale rosii si sucul de lamaie.

Se pune jumatate de crema peste piersici, se asaza al doilea disc insiropat de blat, dupa care se intinde cealalta jumatate de crema mascarpone.

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Se introduce tortul de ciocolata cu mascarpone si piersici la frigider pentru cel putin 3 ore.

Dupa acest timp se pun cele 3 linguri de cacao intr-o strecuratoare mica si se presara uniform cu cacao tortul, dupa care se orneaza cu piersici din compot si bucatele de ciocolata.

Tortul de ciocolata cu mascarpone si piersici se serveste taiat in felii si este gata de savurat.

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

Tort de ciocolata cu mascarpone si piersici

 

Pofta buna!

 

 

3 comentarii

  1. ce bine arata tortul de ciocolata, imi plac mult piersicile, de crema mascarpone nici nu mai zic 🙂

  2. foarte gustos si aromat tortul de ciocolata,mascarponele si piersicile sunt pe gustul meu

  3. A iesit bun tortul? Ca am pofta de ceva dulce, imi place mult tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.