Reteta zilei: Tort cu portocale si capsuni

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort, branza de vaci, capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar vanilat.

Tort cu portocale si capsuni

Ingrediente:

  • 1 blat de tort
  • 200 gr brânză de vaci
  • 200 gr căpşuni
  • 200 gr portocale
  • 150 gr zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 2 ouă
  • 50 ml coniac
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Brânza de vaci se ames­tecă cu jumătate din canti­tatea de zahăr, gălbenuşu­rile şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spu­mă tare, se amestecă cu friş­ca bătută separat, după ca­re se încorporează în com­poziţia de brânză.

Tort_cu_portocale_si_capsuni_02

Portocalele decojite şi căpşunile se taie în cubuleţe, oprind puţin din fiecare fruct pentru decor.

Tort_cu_portocale_si_capsuni_03

Fructele se amestecă cu crema de brânză şi friş­că, apoi se adăugă coniacul.

Tort_cu_portocale_si_capsuni_04

Cojile de portocală se fierb cu puţină apă şi restul de zahăr, formând un sirop cu care se însiropează bla­tul, ce se umple apoi cu cre­mă şi se ornează cu fructe.

Tort_cu_portocale_si_capsuni_05

In cazul în care brânza de vaci este mai moale, se poate adauga in compozitia cremei puţină gelatină pentru a o întări.

Tort cu portocale si capsuni

Tort_cu_portocale_si_capsuni

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Foarte bun tortul cu portocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.