Reteta zilei: Tort cu crema de ciocolata si cacao

Printeaza

Tort cu crema de ciocolata si cacao din: oua, zahar, faina, cacao, frisca lichida, lichior, fulgi de ciocolata, smantana, lapte condensat, frisca.

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_cacao_10

 

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 3/4 cesti faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana frisca lichida
  • 1/2 cani lihior, dupa preferinta
  • 1 1/2 cani fulgi de ciocolata
  • 1 cana smantana
  • 1 cana unt
  • 300 ml lapte condensat
  • 2 cesti frisca
  • 3 linguri cacao, pentru decorare

 

Mod de preparare:

Bateti ouale cu zahar pana cand se topeste zaharul. Se cerne faina impreuna cu cacaoa.

Incorporti faina si cacaoa si amestecati cu o spatula.

Puneti aluatul intr-o forma rotunda si coaceti la 180 C pentru 30 de minute.

Lasati sa se raceasca, apoi feliati. Combinati frisca lichida cu lichiorul si insiropati blaturile.

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_cacao_03

Se topeste ciocolata la microunde, se amesteca cu unt si lapte condensat .

Bateti bine pana la omogenizare.

Intr-un castron separat, se amesteca frisca si smantana, apoi se incorporeaza crema de unt cu ciocolata.

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_cacao_07

Pe o farfurie mare asezati o felie de blat insiropat, ungeti cu crema, apoi repetati pana terminate blaturile si crema.

Imbracati tortul cu crea si presarati cacao. Dati la rece cel putin 2 ore, apoi serviti.

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_cacao_08

Tort cu crema de ciocolata si cacao

Tort_cu_crema_de_ciocolata_si_cacao_10

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata tortul 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.