Reteta zilei: Tort cu cafea si nuci

Printeaza

Tort cu cafea si nuci din: faina, zahar pudra, unt, nuci, cafea, cafea si nuci.

Tort cu cafea si nuci

Ingrediente blat:

  • 225g faina
  • 225g zahar pudra
  • 225g unt nesarat
  • 150g nuci tocate
  • 100ml cafea
  • 4 oua

Ingrediente pentru glazura:

  • 250g unt nesarat
  • 200g de zahar
  • 4 linguri de cafea foarte tare
  • nuci pentru decor

 

Mod de preparare:

Prepara cafeaua si lasați-o sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 170 ° C.

Pune toate ingredientele, cu excepția nucilor si a cafelei intr-un bol mare.

Se amesteca ingredientele impreuna pana la omogenizare, apoi se adauga nucile si se amesteca bine pana se incorporeaza.

Tort cu cafea si nuci

Se toarna cafeaua si amestecati pana cand acestea s-au combinat perfect.

Se toarna aluatul de tort in 2 forme unse si captusite cu hartie de copt.

Dati la cuptor 35 de minute.

Tort cu cafea si nuci

Pentru a prepara crema de cafea puneți untul moale si zaharul intr-un castron si bateti bine cu ajutorul unui mixer electric pana obtineti aluat pufos.

Apoi se adauga cafeaua racita. Amestecati bine.

Tort cu cafea si nuci

Scoateti blaturile din cuptor si lasati sa se odihneasca 10 minute.

Scoateti-le din forme si lasati sa se raceasca complet.

Pe un platou mare puneti primul blat.

Imprastiati jumatate din crema.

Tort cu cafea si nuci

Adaugati celalalt blat si imprastiati cealalta jumatate de crema.

Decorati cu nuci. Dati la frigider pentru 1 ora.

Taiati si serviti.

Tort cu cafea si nuci

Tort cu cafea si nuci

Tort cu cafea si nuci

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarteeee tare arata tortul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.