Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze

Printeaza

O reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina, mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca.

Tort de bezea cu coacaze

 

Ingrediente:

blat:

  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 1 plic zaha vanilinat
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri lapte
  • sare
  • 200 g zahar pudra
  • 120 g ciocolata amaruie cu aroma de menta

crema:

  • 6 foi de gelatina (10 g gelatina granulata)
  • 250 g mascarpone light
  • 100 g iaurt cremos
  • 2 linguri zahar
  • 1 limetta
  • 200 g coacaze
  • 200 ml frisca

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle. Se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilinat; se înglobează gălbenuşurile, urmate de lapte şi de făina amestecată cu praf de copt. Jumătate din compoziţie se aşază într-o formă de tort (o 26 cm) unsă şi se coace la cuptor 15 min.

Tort_de_bezea_cu_coacaze

Se bat albuşurile cu sare şi zahăr pudră; jumătate din cantitatea de bezea se unge pe blatul copt. Se mai coace 15 min. Se scoate apoi din cuptor, se desprinde din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. La fel se coace şi al doilea blat. Se lasă să se răcească, apoi se ung cu ciocolată topită.

Tort_de_bezea_cu_coacaze_1

Se curăţă coacăzele de pe vrej cu furculiţa. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se amestecă mascarpone cu iaurt, zahăr, sucul şi coaja rasă de limettă. Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează în cremă. Când aceasta începe să se întărească, se încorporează frişca bătută şi boabele de coacăze.

Tort_de_bezea_cu_coacaze_3

Se aşază inelul formei împrejurul primului blat; se pune crema, apoi al doilea blat; se dă tortul la frigider cca 2 ore. Se desprinde inelul formei şi se decorează tortul cu ciorchini de coacăze.

Tort_de_bezea_cu_coacaze_5

Tort de bezea cu coacaze

Tort de bezea cu coacaze

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata 🙂 Imi place mult de tot!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.