Reteta zilei: Ton la gratar

Printeaza

Ton la gratar din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, rosii cherry, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste.

ton_la_gratar-_04

Ton la gratar

Ingrediente: 

  • 4 bucati de ton, aproximativ 175-200g fiecare
  • 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite
  • 1 lingurita chili
  • sucul de la 1 limeta
  • 2-4 linguri ulei de masline
  • sare și piper negru măcinat
  • lime și coriandru proaspăt pentru garnitură

Ingrediente pentru sos:

  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 200g roșii cherry, tocate
  • 1 avocado, decojit, fără sâmbure și tăiat
  • 2 kiwi, decojite și maruntite
  • 1 ardei iute, fara semințe, tocat
  • 15g coriandru proaspat tocat
  • 6 crengute de menta, tocata
  • zahăr
  • 1-2 lingurite sos de peste

Mod de preparare:

Se spală pestele și se usuca cu prosoape de hartie.
Se presară cu jumătate din chimen, chilii, sare, piper și suc de lime. Stropiti cu ulei si transferati într-un bol timp de aproximativ 30 de minute.

ton_la_gratar
Intre timp, face sosul. Se amestecă ceapa, rosii, avocado, kiwi, ardei iute, coriandru tocat si menta. Se adaugă restul de chimen si lime.
Asezonati cu sos de pește și zahăr, după gust.

ton_la_gratar-_02
Se încălzește gratarul. Rumeniti tonul cate 2-3 minute pe fiecare parte.

ton_la_gratar-_03
Serviti cu lime si coriandru, alaturi de sos.

ton_la_gratar-_04

Ton la gratar

ton_la_gratar-_04

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun tonul la gratar, dar trebuie sa ai grija cu el, sa nu l faci prea mult

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.