Reteta zilei: Tocanita din coada de bou cu legume

Printeaza

Tocanita din coada de bou cu legume din: coada de bou, sare, piper, praf de curry, ulei, rosie, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, cimbru, apa, coriandru, ketchup, telina, ghimbir.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_13

Tocanita din coada de bou cu legume

Ingrediente:

  • 2 cozi de bou, taiate bucati
  • 1 lingurita sare
  • 1 varf de cutit de piper negru
  • 2 linguri praf de curry
  • 2 linguri de ulei
  • 1 rosie, cuburi
  • 1 ceapa, tocata
  • 5 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 4 crengute de cimbru
  • 5 cesti de apa
  • 2 linguri coriandru, tocat
  • 1 lingura de ketchup
  • 1 ceasca telina cubulete
  • 1 felie groasa de ghimbir

 

Mod de preparare:

Spalati si condimentati bucatile de coada cu sare, piper negru, rosii si ketchup. Se amesteca bine si lasati la marinat in frigider pentru cateva ore. Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu, apoi se adauga ceapa cubulete si usturoi.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_03

Dati focul la mic si gatiti aproximativ 3-4 minute. Adaugati pudra de curry si gatiti pentru inca 3-4 minute. Dati focul la mare, se amesteca bine.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_04

Acoperiti cu un capac si aduceti la fierbere. Gatiti aproximativ 10-15 minute. Amestecati din cand in cand. Scoateti capacul,adaugati apa, cimbru, piper, legumele si condimentele. Aduceti la fierbere si acoperiti din nou, dati focul la mic si fierbeti 2-3 ore.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_10

Amestecati ocazional. Scoateti capacul, adaugati coriandru, amestecati usor si serviti tocanita calda.

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_11

Tocanita din coada de bou cu legume

Tocanita_din_coada_de_bou_cu_legume_12

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.