Reteta zilei: Tocanita de pui pe pat de spaghete

Printeaza

Tocanita de pui pe pat de spaghete din: faina, sare, piper, pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, ciuperci, rosii, pasta de tomate, dafin, cimbru, oregano, ardei gras, spaghete.

Poate te intereseaza si

Tocăniţă de pui cu ardei copţi

 

Tocanita_de_pui_pe_pat_de_spaghete_14

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 lingurita piper
  • 3 kg bucati de pui
  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1/2 cana vin rosu
  • 240gr ciuperci proaspete feliate
  • 1 cutie rosii, maruntite
  • 180gr pasta de tomate
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lingura cimbru proaspat (sau 1 lingurita cimbru uscat)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare, piper
  • 1 ardei gras verde, tăiat în fâșii
  • 1 ardei gras rosu, tăiat în fâșii
  • spaghete fierte, pentru servire

 

Mod de preparare:

Combină făină, sare și piper. Se încălzește o cratita la foc mediu si se adauga uleiul de masline.

Treceti bucățile de pui prin amestecul de făină și rumeniti pe toate partile.

Scurgeti pe prosoape de hartie.

Tocanita_de_pui_pe_pat_de_spaghete_09

Într-un mic bol se combina roșii, pasta de tomate, oregano, sare, piper, cimbru, dafin și pastrati deoparte.

Tocanita_de_pui_pe_pat_de_spaghete

Gatiti ceapa și usturoiul în cratita in care ati rumenit puiul la foc mediu timp de 5 minute.

Adăugați vinul roșu și se fierbe la foc mediu pana se evaporă vinul.

Tocanita_de_pui_pe_pat_de_spaghete_11

Se adauga ciupercile, amestecul de rosii si ardei.

Adăugați puiul.

Se aduce amestecul la fierbere, se acoperă și se reduce focul.

Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 40-45 minute.

Tocanita_de_pui_pe_pat_de_spaghete_12

Aruncați frunzele de dafin si se serveste pe pat de spaghete fierte.

Tocanita_de_pui_pe_pat_de_spaghete_13

Tocanita de pui pe pat de spaghete

Tocanita_de_pui_pe_pat_de_spaghete_15

 

 

Pofta buna!

 

 

 


 

Tocanita de pui cu spaghete

Tocanita de pui cu spaghete

Tocanita de pui cu spaghete din: faina, sare, piper, pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, ciuperci, rosii, pasta de tomate, dafin, cimbru, oregano, ardei gras, spaghete. Ingrediente: 1/2 ceasca făină 1/2 linguriță sare 1 lingurita piper 3 kg bucati de pui 1/4 cană ulei de măsline 1 ceapa mare, tocata 3 catei de […]

 

Tocanita de pui cu rosii si ciuperci

Tocanita de pui cu rosii si ciuperci

Tocanita de pui cu rosii si ciuperci din: pulpe de pui, ciuperci, ceapa, ardei, usturoi, suc de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 pulpe superioare de pui 3 borcane ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 capatana usturoi suc de rosii patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se spala […]

 

Tocanita de pui cu verdeata

Tocanita de pui cu verdeata

Tocanita de pui cu verdeata din: pui, ardei, ceapa, rosii, ulei, verdeata, sare, piper. Ingrediente: pulpele şi aripile de la un pui un ardei gras o ceapă 3 roşii în bulion 3 linguri ulei verdeaţă, după gust sare piper   Mod de preparare: Se rumeneşte carnea porţionată în ulei şi se scoate. In acelaşi ulei […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Si mie imi place tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.