Reteta zilei: Tiramisu rusesc

Printeaza

O reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, smantana, crema de branza si cafea.

In mod evident, Tiramisu este un desert italian. La tiramisu rusesc  se foloseste pentru blat, in loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit.

O  alta deosebire consta in faptul ca la tiramisu rusesc nu se foloseste mascarpone si se bazeaza pe crema de branza.

Tiramisu rusesc

Ingrediente:

pentru 2 blaturi:

  • 8 oua mari
  • 1 cana faina
  • 3/4 cani zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

pentru crema:

  • 3 cani smantana lichida pentru frisca, foarte rece
  • 250g crema de branza, la temperatura camerei
  • 1 cana zahar

pentru sirop:

  • 2 cani cafea tare
  • 2 linguri zahar

 

Mod de preparare:

Pentru inceput se aprinde cuptorul si se tapeteaza doua tavi indentice cu hartie de copt. Albusurile se separa de galbenusuri.Intr-un bol mediu, amestecati impreuna galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga faina treptat si se combina ingredientele.

Tiramisu rusesc

Albusurile se bat spuma, dupa care se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Se imparte aluatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti timp de 18 minute pana cand blaturile devin aurii. Cand inca blaturile sunt foarte calde se inlatura hartia de copt si se lasa sa se raceasca pe un prosop.

Tiramisu rusesc

Se trece la pregatirea cremei pentru tiramisu: smantana se mixeaza pentru 3 minute la viteza mare, apoi se tine la frigider. Crema de branza se mixeaza cu zaharul pana devine o pasta. Cu o spatula se amesteca bine crema de branza cu frisca si se tine amestecul la frigider pana la utilizare.

Tiramisu rusesc

Pentru sirop se amesteca bine cafeaua preparata cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Siropul de cafea se foloseste rece, pentru racire fiind necesara o baie de gheata. Se ansambleaza tiramisu asezand unul dintre blaturi pe un platou, se insiropeaza uniform si se asteapta 10 minute.

Tiramisu rusesc

Se raspandeste apoi peste blat jumatate din crema si se presara peste ea o lingura de cacao. Se pune apoi al doilea blat care va fi si el insiropat dupa care se asteapta din nou 10 minute.

Se imprastie jumatatea ramasa de crema si se presara inca o lingura de  cacao. Tiramisu rusesc este un desert excelent care cu siguranta v-ar  bucura si pe care familia dumneavoastra l-ar dori foarte mult.

Tiramisu rusesc

Tiramisu rusesc

 

Tiramisu rusesc

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tiramisu receta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.