Reteta zilei: Tarta cu pere

Printeaza

O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina.

Tarta cu pere

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 150g unt
  • 50ml apa rece
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 3 pere
  • 1 lamaie
  • 100g unt
  • 150g zahar
  • 2 oua
  • 100g smantana
  • 130 g faina

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se pun in mijloc ouale si  untul si se adauga apa. Se framanta bine aluatul si apoi se tine  la frigider pentru 30 minute, dupa care se intinde si se pune in  forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.

Tarta_cu_pere_03

Perele se taie in felii si se pun in apa cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea.

Tarta_cu_pere_08

Intr-un castron se amesteca untul cu smantana, oua si zahar, dupa care se incorporeaza treptat faina. Se amesteca bine si apoi se pune compozitia peste aluat. Perele se scurg bine si se distribuie pe toata suprafata tavii.

Tarta_cu_pere_09

Se presara zahar si se introduce tarta pentru 40 minute la cuptor, la foc moderat.

Tarta_cu_pere_10

Tarta cu pere

 

Tarta cu pere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata tarta cu pere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.