Reteta zilei: Tarta cu morcovi

Printeaza

O reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi, cascaval, crema de branza, sare si piper.

Tarta cu morcovi

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250g faina cu autocrestere
  • 1 oua
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 600g morcovi
  • 2 oua
  • 100g cascaval ras
  • 200g crema de branza
  • 1 leagatura ceapa verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea, se face in mijloc o gaura unde se pun ouale, uleiul si laptele. Se framanta bine pana ce aluatul nu  se lipeste de maini.

Tarta_cu_morcovi

Se intinde aluatul pe o masa pudrata cu faina,  dupa care  se imbraca cu aluat o tava care inainte a fost unsa cu  unt si tapetata cu faina.

Se spala morcovii, se curata si se fierb. Se scurg bine, iar apoi se paseaza. Se adauga ceapa tocata marunt, ouale, cascavalul ras, crema de branza si se condimenteaza.

Tarta_cu_morcovi_07

Se amesteca bine si se toarna compozitia in tava captusita cu aluat. Se coace la cuptor timp de 30 minute la foc moderat.

Tarta_cu_morcovi_10

Tarta cu morcovi

Tarta cu morcovi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata tarta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.