Reteta zilei: Tarta cu mere

Printeaza

O reteta de tarta cu mere din: faina, zahar pudra, sare, unt, galbenus de ou, mere rosii, zahar brun si mere verzi.

Tarta_cu_mere_02

Tarta cu mere

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 1/2 cesti faina
  • 1/2 ceasca de zahar pudra
  • 1/4 lingurita de sare
  • 9 linguri de unt rece, taiat în bucati
  • 1 galbenus de ou

Pentru sos de mere:

  • 6-7 mere rosii
  • 1/4 ceasca de apa
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1-4 linguri de zahar (optional)

Pentru topping:

  • 2 mere verzi medii
  • 1 ou batut
  • 2 linguri de zahar

 

Mod de preparare:

Pentru pregatirea aluatului: puneti faina, zahar si sare în castron si bateti bine cu mixerul. Adaugati untul si bateti la viteza mica pana se incorporeaza. Bateti apoi la viteza mare. Reduceti viteza si adaugati galbenusul de ou. Mariti viteza si bateti pana obtineti un aluat lipicios.

Scoateti aluatul din vas, inveliti-l in folie alimentara si dati-l la frigider aproximativ jumatate de ora. Scoateti de la frigider,puneti intr-o tava de tarta si dati la cuptor la 280 grade. Coaceti timp de 25 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca înainte de a utiliza.

Tarta_cu_mere_03

Pentru pregatirea sosului de mere: taiati merele în bucati si puneti-le într-o cratita mare. Se adauga apa si zahar brun. Acoperiti cu un capac si lasati la foc mediu 15-20 de minute. Dati merele la blender. Gustati sos si adaugati zahar, daca este necesar. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 350 grade.

Tarta_cu_mere

Pentru pregatirea toppingului de mere: curatati merele. Taiati-le felii subtiri. Aranjati feliile de mar într-o spirala pe partea de sus a sosului de mere. Frecati merele taiate cu ou si presarati cu zahar. Umpleti forma de tarta cu aluatul pregatit, adaugati sosul de mere, apoi toppingul de mere. Coace tarta pentru 45-50 de minute. Se serveste calda sau la temperatura camerei.

Tarta_cu_mere_02

Tarta cu mere

Tarta_cu_mere_02

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • yhs-ddc_bd

1 comentariu

  1. Nu mi se pare cine stie ce, tarta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.