Reteta zilei: Tarta cu dovleac si miere

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu dovleac si miere din: pulpa de dovleac, miere, oua, faina, frisca si o pastaie de vanilie.

Tarta cu dovleac si miere

Ingrediente:

  • 500 g pulpă de dovleac
  • 125 g miere
  • 2 ouă medii
  • 60 g făină
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 păstaie de vanilie (doar seminţele)

Mod de preparare:

Curaţam dovleacul şi tăiem pulpa în bucăţele, pe care le coacem la aburi timp de zece minute. Cu un mixer vertical, mixăm pulpa amestecată cu frişcă, apoi adăugăm, ouăle, mierea, făina şi seminţe­le păstăii de vanilie.

Tarta_cu_dovleac_si_miere

Tapetăm o formă rotundă de 24 cm cu unt şi hârtie de copt. Adăugăm aluatul şi coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 de minute.

Tarta_cu_dovleac_si_miere_02

Inainte de a scoate tarta din cuptor, înfigem o scobitoare în mijlo­cul ei.Dacă aceasta iese curată, tarta este gata, iar dacă este umedă, o mai lăsăm cinci minute.

Tarta_cu_dovleac_si_miere_03

Tarta cu dovleac si miere

Tarta cu dovleac si miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.