Reteta zilei: Tarta cu branza si dulceata de cirese

Printeaza

Tarta cu branza si dulceata de cirese din: faina, unt, zahar, galbenus de ou, esenta de lamaie, branza de vaci, zahar, ou, rom si dulceata de cirese.

Tarta cu branza si dulceata de cirese

Tarta cu branza si dulceata de cirese

pentru aluat:

  • 300g faina
  • 150g unt
  • 150g zahar
  • 1 ou si 1 galbenus de ou
  • esenta de lamaie

pentru umplutura:

  • 500g branza de vaci
  • 200g zahar
  • 1 ou
  • rom dupa gust
  • 350g dulceata de cirese

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele si se framanta pana se obtine un amestec omogen. Se tine aluatul pentru o jumatate de ora in frigider, timp in care se pregateste umplutura.

Se prepara crema de branza punand intr-un procesor de alimente branza, ouale si zaharul adaugand rom dupa gust.

Tarta cu branza si dulceata de cirese

Se unge o tava pentru tarte cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se intinde aluatul si se acopera tava cu 2/3 din aluat.

Se pune mai intai peste aluat dulceata de cirese, dupa care se pune crema de branza. Restul de aluat se taie in fasii si se decoreaza tarta.

Tarta cu branza si dulceata de cirese

Tarta cu branza si dulceata de cirese se coace pentru o ora in cuptor la 180 grade. Tarta cu branza si dulceata de cirese se serveste rece, presarata cu zahar pudra.

Tarta cu branza si dulceata de cirese

Tarta cu branza si dulceata de cirese

Tarta cu branza si dulceata de cirese

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. ms o sa incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.