Reteta zilei: Tagliatelle cu pui si prosciutto

Printeaza

Tagliatelle cu pui si prosciutto din: piept de pui, prosciutto, mozzarella, busuioc, tagliatelle, suc de lamaie, ulei de masline, oregano, piper, sare, rosii, zahar, pudra de ardei iute.

Poate te intereseaza si Pui cu paste si sos de smantana

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto_10

Ingrediente:

Ingrediente pentru marinata:

  • sucul de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1/2 linguriță de sare

Ingrediente pentru sos:

  • 5-6 rosii tocate
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 linguriță zahar
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2-1 lingurita pudra de ardei iute

 

 

Mod de preparare:

Bateti pieptul de pui cu ciocanul pentru snitele.

Se amestecă ingredientele pentru marinata intr-un castron, se adauga carnea de pui.

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto

Acoperiti cu folie si dati la rece cel putin 1 ora.

Adăugați ingredientele pentru sos intr-o cratiță mică și se încălzesc ușor.

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto_03

Se încălzește o tigaie mare, gatiti carnea de pui, pentru aproximativ 7-10 minute pe ambele parti.

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto_05

Între timp, se încălzește cuptorul. Aduceti o oala mare la fierbere si fierbeti pastele al dente.

Scurgeti și amestecati cu sosul de rosii.

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto_06

Într-un vas termorezistent adanc, se adaugă pastele și sosul, apoi se adauga pieptul de pui, mozzarella si prosciutto.

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto_07

Dati la cuptor pentru aproximativ 5 minute. Se decoreaza cu frunze de busuioc, apoi se serveste.

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto_09

Tagliatelle cu pui si prosciutto

Tagliatelle_cu_pui_si_prosciutto_12

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate

Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate

Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate din: dovlecei, ardei, tomate, coriandru, piper, lamaie, ulei, seminte de pin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 ardei gras portocaliu 3 tomate 2 linguri coriandru tăiat cu foarfecă 1 vârf de linguriţă de piper de Espelette 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.