Reteta zilei: Supa de ţelină

Printeaza

Supa de telină din: cartofi, ceapa, usturoi, praz, telina, supa de pui, lapte, smantana, zahar, ulei vegetal si unt nesarat.

Ingrediente:

Supa de ţelină

Supa de ţelină

  • 40g cartofi
  • 90g ceapa
  • 1 cațel de usturoi
  • 100 g praz
  • 400g țelina
  • 750 ml supa de pui
  • 100ml lapte
  • 100ml smantana
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurița de zahar
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 10g unt nesarat

 

Mod de preparare:

Curatati cartofii, ceapa, prazul si telia si taiati-le cuburi. Curatati si tocati usturoiul. Incalziti uleiul si untul la foc mic intr-o cratita mare.

Cand untul s-a topit, se adauga ceapa, prazul, usturoiul și sarea. Gatiti timp de aproximativ 15 minute, pana cand ceapa si prazul se inmoaie.

Supa de ţelină

Adaugați cartofii, țelina, supa și laptele, iar apoi dati focul la mediu. Fierbeti timp de 20 minute. Dati legumele fierte la blender si amestecati cu lichidul.

Asezonati cu sare si zahar. Cand supa a fost amestecata, se adauga smantana si se garniseste cu patrunjel, apoi se serveste.

Supa de ţelină

Supa de ţelină

Supa de ţelină

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.