Reteta zilei: Supa de rosii cu busuioc
PrinteazaSupa de rosii cu busuioc din: rosii, ulei de masline, usturoi, ceapa, supa de legume, busuioc, zahar, fulgi de chili, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 cutie rosii decojite
- 3 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi
- ½ ceapa, tocata
- 2 cani supa de legume
- 3 crengute de busuioc tocat
- 1 lingurita zahar
- 1-1 ½ lingurite fulgi de chili rosu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Scurgeti rosiile si pastrati sucul deoparte. Injumatatiti rosiile si aranjati intr-o tava de cuptor, intr-un singur strat. Se stropesc cu 2 linguri ulei de masline si se presara cu un pic de sare si piper.
Infasurati cateii de usturoi in staniol. Asezati pachetul langa rosii si dati la cuptor pentru 30 de minute. Dupa primele 15 minute, intoarceti rosiile in tava.
Dupa ce se racesc cateii de usturoi se indeparteaza coaja si se pastreaza deoparte miezul copt. Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o oala, se adauga ceapa si gatiti 3 minute.
Adauga rosiile prajite si sucul in cratita, se adauga usturoiul, supa de legume, zahar, fulgi de chili roșu, crengute de busuioc și busuioc tocat.
Aduce supa la fiert, mai mică la un foc mic și se fierbe descoperit timp de 20 de minute pentru a permite ca aromele sa se combina minunat.
Scoateti crengutele de busuioc din la oala si procesati cu blenderul supa. Puneti in boluri, garnisiti cu busuioc si serviti.
Supa de rosii cu busuioc
Pofta buna!