Reteta zilei: Supa de praz cu cartofi si smantana

Printeaza

Supa de praz cu cartofi si smantana din: praz, ulei de masline, ceapa tocata, usturoi, cartofi, supa de pui, cimbru, sare, piper, smantana, arpagic.

Supa_de_praz_cu_cartofi_si_smantana_08

Supa de praz cu cartofi si smantana

Ingrediente:

  • 3 fire praz, tocat
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 ceasca ceapa tocata
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 2-3 cartofi, cuburi
  • 6 cani supa de pui
  • 1 lingura de cimbru proaspat
  • 1 linguriță sare
  • ½ lingurita piper proaspăt macinat
  • ⅓ ceasca smantana
  • 2 linguri arpagic proaspat, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o oala la foc mediu. Adaugati prazul si se caleste 3-4 minute, apoi se adaugă ceapa. Continuați sotarea timp de 5 minute pana cand se inmoaie.

Supa_de_praz_cu_cartofi_si_smantana

Adăugați usturoiul și sotati inca 3 minute. Adaugati cartofii, supa si cimbru proaspăt. Se aduce la fierbere, dati focul la mic, se fierbe timp de 15 minute. Adăugați sare și piper.

Supa_de_praz_cu_cartofi_si_smantana_04

Dati la blender pana la omogenizare. Adaugati inapoi in oala, incalziti la foc mic, incorporati smantana, apoi amestecati usor. Serviti cu arpagic proaspat.

Supa_de_praz_cu_cartofi_si_smantana_06

Supa de praz cu cartofi si smantana

Supa_de_praz_cu_cartofi_si_smantana_07

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Mie-im place supa de praz!

  2. Foarte buna supa de praz cu cartofi, insa eu as pune si un ardei iute tocat marunt, marunt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.