Reteta zilei: Supa de legume cu sos pesto

Printeaza

Supa de legume cu sos pesto din: ulei de masline, usturoi, ceapa, telina, morcovi, varza, ierburi de provence, rosii, supa de legume, fasole, seminte, rucola.

Poate te intereseaza si Supa de legume cu sos pesto

Supa_de_legume_cu_sos_pesto_10

Ingrediente pentru supa:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 4 tulpini telina, tocata
  • 3 morcovi, tocati
  • ⅔ ceașcă varza, tocata
  • 1 lingura ierburi de provence
  • 750gr roșii tocate
  • 1.5 l supa de legume
  • 1 cutie fasole alba
  • sare și piper

Ingrediente pentru sos pesto:

  • ¼ ceasca semințe prajite
  • 2100gr rucola
  • ½ cățel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 2 linguri ulei de măsline într-o oală mare la foc mediu-mare.

Adaugati 2 catei de usturoi, împreună cu ceapa, telina, morcovi, varza și se condimentează cu sare și piper.

Supa_de_legume_cu_sos_pesto_02

Gatiti până când legumele încep să se înmoaie, aproximativ 5-7 minute.

Adaugati ierburi de provence, rosii tocate și supa de legume. Se amestecă bine și se aduce la fierbere.

Supa_de_legume_cu_sos_pesto_05

Reduceti focul la mic, acoperiti si gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 30 de minute.

Adăugați fasolea, se amestecă până combinate și se fierbe cateva minute.

Se condimentează, după gust, cu sare și piper.

Supa_de_legume_cu_sos_pesto_07

Între timp, pregatiti sosul pesto, adăugați semințele prajite, rucola si ½ catel de usturoi intr-un blender.

Asezonati cu sare și piper și procesati.

Supa_de_legume_cu_sos_pesto_08

Adaugati uleiul de măsline și procesati din nou. Serviti cu sos pesto.

Supa_de_legume_cu_sos_pesto_09

Supa de legume cu sos pesto

Supa_de_legume_cu_sos_pesto_09

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă Autentică Pasta e Fagioli – Supă Italiană cu Paste și Fasole

Rețetă Autentică Pasta e Fagioli – Supă Italiană cu Paste și Fasole din: paste, fasole alba, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, morcovi, telina, rosii, supa de legume, frunza de dafin, oregano, busuioc, sare, piper, parmezan. Pasta e Fagioli, cunoscută și sub numele de “Pasta fazool” în argoul italian-american, este o mâncare tradițională italiană, originară […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata supa de legume!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.