Reteta zilei: Supa de homar

Printeaza

Supa de homar din: homar, unt, ceapa, morcov, telina, coniac, vin alb, supa de peste, pasta de tomate, orez, verdeata, smantana, sare, piper.

Supa_de_homar_04

Supa de homar

Ingrediente: 

  • 500g homar proaspăt
  • 75g unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 morcov cubulete
  • 1 telina cubulete
  • 45ml coniac
  • 250ml vin alb sec
  • 1 l supa de pește
  • 15ml pasta de tomate
  • 75g orez cu bob lung
  • 1 legatura verdeata
  • 150ml smantana
  • sare, piper alb măcinat și ardei iute

Mod de preparare:

Se taie homarul în bucăți. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie mare, se adaugă legumele și gatiti la foc mic pana se inmoaie. Incorporati homarul si gatiti cateva minute pana cand cochilila se inroseste.

Supa_de_homar
Se toarnă coniacul și gatiti pana se evapora. Se adaugă vinul și gatiti pana se reduce la jumatate.
Se toarnă supa și se fierbe timp de 2-3 minute. Se scoate homarul.

Supa_de_homar_02

Se incorporeaza pasta de tomate și orezul, se adaugă legatura de verdeata si fierbeti pana se fragezeste orezul.

Între timp, scoateți carnea de homar din coajă și adaugati intr-o tigaie in care rumniti cateva minute.
Adaugati apoi supa in blender. Omogenizati foarte bine. Strecurati printr-o sita cu ochiuri fine intr-o cratita.

Supa_de_homar_03
Asezonati cu sare si piper. Incorporati carnea de homar.
Serviti supa imediat.

Supa_de_homar_04

Supa de homar

 

Supa_de_homar_04

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.