Reteta zilei: Supa de homar
PrinteazaSupa de homar din: homar, unt, ceapa, morcov, telina, coniac, vin alb, supa de peste, pasta de tomate, orez, verdeata, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 500g homar proaspăt
- 75g unt
- 1 ceapa, tocata
- 1 morcov cubulete
- 1 telina cubulete
- 45ml coniac
- 250ml vin alb sec
- 1 l supa de pește
- 15ml pasta de tomate
- 75g orez cu bob lung
- 1 legatura verdeata
- 150ml smantana
- sare, piper alb măcinat și ardei iute
Mod de preparare:
Se taie homarul în bucăți. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie mare, se adaugă legumele și gatiti la foc mic pana se inmoaie. Incorporati homarul si gatiti cateva minute pana cand cochilila se inroseste.
Se toarnă coniacul și gatiti pana se evapora. Se adaugă vinul și gatiti pana se reduce la jumatate.
Se toarnă supa și se fierbe timp de 2-3 minute. Se scoate homarul.
Se incorporeaza pasta de tomate și orezul, se adaugă legatura de verdeata si fierbeti pana se fragezeste orezul.
Între timp, scoateți carnea de homar din coajă și adaugati intr-o tigaie in care rumniti cateva minute.
Adaugati apoi supa in blender. Omogenizati foarte bine. Strecurati printr-o sita cu ochiuri fine intr-o cratita.
Asezonati cu sare si piper. Incorporati carnea de homar.
Serviti supa imediat.
Supa de homar
Pofta buna!