Reteta zilei: Supa de fenicul cu parmezan

Printeaza

Supa de fenicul cu parmezan din: ulei de masline, seminte de chimen, usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, cartofi, rosii, piure de rosii, fasole, sare, piper, apa, spanac, parmezan.

Feniculul este apreciat pentru proprietățile sale digestive și carminative. Consumul de fenicul sau ceai de fenicul poate ajuta la reducerea balonării, a crampelelor abdominale și a disconfortului gastric.

De asemenea, poate fi folosit pentru a stimula apetitul și digestia. În medicina tradițională, feniculul este folosit și pentru ameliorarea colicilor la sugari. De asemenea, conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot avea efecte benefice asupra sănătății generale.

Feniculul este o sursă bună de vitamina C, potasiu, fier și fibre alimentare. Conține, de asemenea, compuși fitochimici precum anetolul și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

 

Poate te intereseaza si:

 

Supa de fenicul cu parmezan

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita semințe de chimen
  • 3 catei usturoi, tocat
  • 1/2 cana ceapa, tocata
  • 1 cana fenicul, tocat
  • 1/2 cana morcovi, cuburi
  • 1 cana cartofi, cuburi
  • 2 cani rosii, tocate
  • 1/2 cana piure de rosii
  • 1 3/4 cani fasole, fiarta
  • sare si piper, dupa gust
  • 4 cani apa
  • 2 pumni spanac
  • parmezan ras

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul si adaugati semințele de chimen si usturoiul, gatiti 1 minut, adaugati ceapa si fenicul, gatiti cateva minute.

Supa de fenicul cu parmezan

Se adaugă restul ingredientelor, cu excepția spanacul si parmezanului.

Supa de fenicul cu parmezan

Când legumele sunt fierte se adaugă spanacul, gatiti 1 minut si incorporati parmezan.

Supa de fenicul cu parmezan

Opriti focul, lasati sa se odihneasca cateva minute, apoi serviti.

Supa de fenicul cu parmezan

Supa de fenicul cu parmezan

Supa de fenicul cu parmezan

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Nu am mancat niciodata supa de fenicul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.