Reteta zilei: Supa de ceapa caramelizata

Printeaza

Supa de ceapa caramelizata din: ulei de masline, ceapa, usturoi, coniac, supa de pui, sare, piper, paine, branza rasa.

Poate te intereseaza si Supa de rosii cu busuioc si parmezan

Supa_de_ceapa_caramelizata_08

Ingrediente:

  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 5 cesti ceapa, felii subtiri
  • 1 lingurita usturoi, tocat
  • 1/2 ceasca coniac
  • 1 1/2 l supa de pui
  • sare si piper
  • 8 felii de pâine
  • 1 cană brânză rasă

Mod de preparare:

Incalziti uleiul intr-o oala de supa la foc mediu-mic.

Adăugați ceapa și gatiti cateva minute, amestecati si gatiti aproximativ 40-45 de minute, amestecand des.

Supa_de_ceapa_caramelizata

În cazul în care ceapa începe să se lipeasca, se adauga cate putina apa.

Adăugați usturoiul și continuati să gătiti inca un minut.

Supa_de_ceapa_caramelizata_03

Adăugați coniacul și gatiti 2-3 minute.

Supa_de_ceapa_caramelizata_04

Adăugați supa. Se condimentează după gust cu sare și piper.

Supa_de_ceapa_caramelizata_06

Când este gata, incalziziti cuptorul la 170C.

Intr-o cratita mare puneti 2 l de apa fierbinte, impartiti supa in boluri termorezistente individuale, adaugati cate 2 felii de paine, presarati branza si gatiti 10-20 de minute.

Serviti imediat.

Supa_de_ceapa_caramelizata_07

Supa de ceapa caramelizata

Supa_de_ceapa_caramelizata_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa cu ceapa si cartofi

Supa cu ceapa si cartofi

Supa cu ceapa si cartofi din: unt, ceapa, cartofi, sare, piper, cimbru, dafin, smantana. Ingrediente: 1 linguriţa cu unt 3 fire de ceapă verde tăiată în rondele mici 1 ceapă mijlocie, tăiată felii 5 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele sare si piper, după gust cimbru uscat maghiran uscat 1 frunză de dafin 5 căni […]

 

Supa de ceapa cu margarina

Supa de ceapa cu margarina

Supa de ceapa cu margarina din: ceapa, margarina, faina, sare, piper, paine. Ingrediente: 400 g ceapă 60 g margarină vegetală 2 linguri făină 1 l apă sare piper 8 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o tai solzişori pe care îi căleşti în ulei. Adaugi făina şi amesteci până […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat pana acum asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.