Retete savuroase: Chiftelute aromate

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute aromate din: ceapa, dovlecel, carne tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galbe, anghinare, usturoi, cimbru, rozmarin, fruct stea.

Ingrediente:Chiftelute_aromate

  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel mic
  • 500 g amestec de carne tocată
  • 2 linguri brânză dulce
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • pi­per
  • 3 linguri ulei
  • 2 ardei galbeni şi roşii
  • cutie anghinare (425 ml)
  • 1 căţel de usturoi
  • puţin cimbru şi rozmarin
  • fruct stea pisat

Mod de preparare:

Tăiaţi ceapa cubuleţe. Daţi dovlecelul pe râzătoare. Frământaţi-l cu brânza, carnea tocată, pesmetul, sarea şi piperul. Formaţi chifteluţele şi prăjiţi-le cca. 10 minute în 2 linguri de ulei.

Tăiaţi ardeiul fâşii, iar andivele bucăţi. Tocaţi usturoiul. Păstraţi chifteluţele calde. Căliţi legumele şi usturoiul cca. 5 minute. Condi­mentaţi mâncarea cu verdeaţa, sarea, piperul şi fructul stea şi serviţi.

Chiftelute aromate

Chiftelute_aromate

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.