Reteta zilei: Supa crema de sparanghel cu ghimbir

Printeaza

Supa crema de sparanghel cu ghimbir din: sparanghel, cartof, ghimbir, ceapa, ulei de masline, supa de legume, sare, piper alb.

Supa_crema_de_sparanghel_cu_ghimbir_05

Supa crema de sparanghel cu ghimbir

Ingrediente: 

  • 1 legatura sparanghel
  • 1 cartof cuburi
  • 1 bucatica ghimbir, maruntit
  • 2 cepe, feliate
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 cesti supa de legume
  • 3/4 linguriță sare
  • 1/8 linguriță piper alb
  • bucati de sparanghel, pentru ornat

Mod de preparare:

Taiati cozile sparanghelului, maruntiti si pastrati deoparte.
Într-o oala, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu si se adauga ceapa si 1/4 linguriță de sare. Gatiti până când ceapa se înmoaie.

Supa_crema_de_sparanghel_cu_ghimbir
Adaugati sparanghelul, cartofi și ghimbir. Adaugati supa de legume, se acoperă și se aduce la fierbere. Reduceți focul și se fierbe timp de 20 de minute.

Supa_crema_de_sparanghel_cu_ghimbir_02
Între timp, într-o cratiță mică, aduce o ceașcă de apă la fiert. Pregătiți o baie de gheață prin adăugarea a 1 unei ceaști de gheață și 1 de apa intr-un castron.
Adaugati sparanghel in apa clocotita și se fierbe timp de 1-2 minute. Transferati in baia de gheata. Patrati cateva bucati de sparanghel deoparte.
Transferati apoi intr-un blender sparanghel si amestecul de legume fierte.

Supa_crema_de_sparanghel_cu_ghimbir_03

Procesati pana se omogenizeaza. Se condimentează cu sare și piper.

Supa_crema_de_sparanghel_cu_ghimbir_04
Puneti supa in boluri, stropiti cu putin ulei si garnisiti cu sparanghel.

Supa_crema_de_sparanghel_cu_ghimbir_05

Supa crema de sparanghel cu ghimbir

Supa_crema_de_sparanghel_cu_ghimbir_05

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.