Reteta zilei: Supa crema de sfecla rosie
PrinteazaSupa crema de sfecla rosie din: sfecla, ulei de masline, otet balsamic, iaurt, supa de legume, usturoi, lamaie, sare, piper, marar.
Ingrediente Supa crema de sfecla rosie:
- 1 kg sfecla curățata și taiata sferturi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- 1 cană iaurt
- ½ ceasca supa de legume
- 2 catei de usturoi
- 1 lamaie stoarsa
- ¼ linguriță de sare
- ¼ linguriță piper negru
- 1 lingurita marar proaspat
Mod de preparare Supa crema de sfecla rosie:
Se incalzeste cuptorul la 200C. Puneti sfecla in folie de aluminiu, stropiti cu ulei de măsline și oțet balsamic.
Înveliti bine si dati la cuptor timp de 45-60 de minute.
Scoateți din cuptor, deschideți folia și se lasă să se răcească sfecla 10-15 minute.
Puneti in blender impreuna cu iaurt, supa de legume, usturoi, suc de lamaie, sare și piper.
Se omogenizeaza. Dati la frigider timp de 30-60 de minute inainte de servire.
Supa crema de sfecla rosie
Pofta buna!
Nu e prea rosie :)))