Reteta zilei: Supa crema de fasole neagra cu legume coapte

Printeaza

Supa crema de fasole neagra cu legume coapte din: fasole neagra, supa de pui, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, chimen, pudra de chili, lapte, limeta, sare, piper, praz, brânză rasă, smantana, avocado.

Supa_crema_de_fasole_neagra_cu_legume_coapte_05

Supa crema de fasole neagra cu legume coapte

Ingrediente Supa crema de fasole neagra cu legume coapte: 

  • 1 kg fasole neagra, înmuiata peste noapte
  • 10 cesti supa de pui
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 lingurite de ulei de măsline
  • 1 ceapa rosie, decojita și taiata sferturi
  • 6 ardei iuti, felii, cu sau fara seminte
  • 1 ceasca coriandru tocat
  • 2 linguri chimen măcinat
  • 1 lingura pudra de chili
  • 1/2 ceasca de lapte
  • 1 limeta
  • sare si piper
  • praz, brânză rasă, rosii, smantana si avocado cuburi, pentru garnitura

Mod de preparare Supa crema de fasole neagra cu legume coapte:

Scurgeti fasolea inmuiata peste noapte.

Supa_crema_de_fasole_neagra_cu_legume_coapte

Adaugati fasolea și supa intr-o oală mare. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe două ore. Daca este nevoie mai adaugati lichid.

Incalziti cuptorul la 200C. Pe o foaie de copt adaugati ardeiul si ceapa. Se stropesc cu o lingurita de ulei. Inveliti usturoiul, stropit cu ulei de masline, in folie. Dati la cuptor impreuna cu ardeiul si ceapa timp de 45 de minute.

Supa_crema_de_fasole_neagra_cu_legume_coapte_02

Adaugati peste fasole legumele si usturoil copt. Adaugati apoi coriandru si pasati la blender.

Supa_crema_de_fasole_neagra_cu_legume_coapte_03

Adăugați chimen, praf de chili, un vârf de cuțit de sare și laptele. Fierbeti la foc mic timp de aproximativ 15 minute, apoi se adaugă sucul de limeta.

Supa_crema_de_fasole_neagra_cu_legume_coapte_04

Se serveste cu praz, brânză rasă, smantana si avocado cuburi.

Supa_crema_de_fasole_neagra_cu_legume_coapte_05

Supa crema de fasole neagra cu legume coapte

Supa_crema_de_fasole_neagra_cu_legume_coapte_05

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu-mi palce supa asta, parca-i prea groasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.