Reteta zilei: Supa crema de broccoli cu tahini

Printeaza

Supa crema de broccoli cu tahini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cartofi, pastarnac, frunze de dafin, supa de legume, broccoli, marar, chimen, scortisoara, piper cayenne, cardamom, sare, piper, pasta tahini si marar.

Ingrediente:

Supa crema de broccoli cu tahini

Supa crema de broccoli cu tahini

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 lingurite usturoi zdrobit
  • 2 cartofi curatati, taiati cubulete
  • 1 pastarnac, curatat si tocat
  • 2 frunze de dafin
  • 8 cesti supa de legume
  • 3 capatani de broccoli
  • 1/4 ceasca marar tocat
  • 3/4 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 1 varf de cutit de cardamom
  • Sare si piper
  • 1/2 cana pasta tahini
  • Marar proaspat (opțional)

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare la foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti pentru aproximativ 10 minute. Adaugati usturoiul si gatiti pentru inca 2 minute.

Se adaugaa cartofii cubulete, pastarnac si frunze de dafin. Acoperiti cu supa de legume si amesteca. Lasati la fiert pentru 20 de minute. Intre timp desfaceti broccoli buchetele si dati la robot si maruntiti.

Supa crema de broccoli cu tahini

Dupa cele 20 de minute in care au fiert legumele indepartati frunzele de dafin, adaugati broccoli si mararul tocat, chimen, scortisoara, piper cayenne si cardamom. Mai fierbeti aproximativ 5 minute.

Condimentati cu sare si piper dupa gust. De indata ce broccoli se inmoaie opriti focul si incorporati pasta tahini. Amestecati bine pana se omogenizeaza.

Supa crema de broccoli cu tahini

Cu ajutorul unui mixer pasati toate legumele pana cand supa se transforma in crema. Serviti fierbinte, garnisiti cu marar proaspat.

Supa crema de broccoli cu tahini

Supa crema de broccoli cu tahini

Supa crema de broccoli cu tahini

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Anastasia Miron

    Foarte bine, incerc si eu supa crema de broccoli cu tahini

  2. Nu-mi place supa asta de nici o culoare

  3. Interesanta, dar nici eu nu as gusta asa ceva :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.