Reteta zilei: Supă berlineză de cartofi

Printeaza

O reteta de supa berlineza de cartofi din: faina de cartofi, legume, ceapa, unt, supa de carne, maghiran, sare, piper, smantana, paine, sunculita afumata, unt si patrunjel.

Supă berlineză de cartofi

Ingrediente:

  • 750 g făină de cartofi,
  • legume pentru supă (doi morcovi, două legături de ţelină, o legătură de pătrunjel, un praz),
  • o ceapă,
  • o lingură de unt clarificat,
  • un litru de supă de carne (fierbinte),
  • o lingură de măghiran uscat şi mărunţit,
  • sare şi piper
  • 150 g smântână,
  • două felii de pâine (tăiate pentru crutoane)
  • 100 g şunculiţă afumată
  • două linguri de unt
  • o lingură de pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Curăţă şi taie mărunt cartofii. Toacă legumele şi ceapa pentru supă. Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte în el ceapa şi legumele pentru supă, până când ceapa devine transparentă.

Supa_berlineza_de_cartofi_02

Adaugă cartofii şi lasă-i puţin la călit, împreună cu celelalte legume. Toarnă supa de carne şi asezonează cu măghiran, sare şi piper şi lasă la fiert 20 de minute. Amestecă smântână în supă.

Supa_berlineza_de_cartofi_03

Mărunţeşte pâinea şi şunculiţă. Frige şunculiţă în unt. Adaugă crutoanele şi căleşte-le până devin aurii. Presară-leîn supă, adaugă pătrunjel şi serveşte imediat.

Supa_berlineza_de_cartofi_04

Supă berlineză de cartofi

Supa_berlineza_de_cartofi

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Trebuie s-o fac 🙂 Arata bine supa asta

  2. E buna supa asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.