Reteta zilei: Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

Printeaza

O reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_21

Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

 

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 50 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200-300 g ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 1 lingura esenta rom
  • 1 lingura esenta vanilie
  • cacao
  • inghetata de vanilie
  • topping de caramel

 

Mod de preparare:

Se pun la topit ciocolata cu lapte, apoi la racit. Se topeste untul, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se bat 2 oua intregi cu 4 galbenusuri si zaharul pana se tripleaza volumul compozitiei.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_02

Intr-un alt vas se bat albusurile spuma. Se adauga apoi treptat in compozitia de galbenusuri cu o lingura esentele,ciocolata topita si racita,untul topit si racit, 2-3 liguri de cacao si albusurile battue spuma.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_13

Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se lasa la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 20-30 minute.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_19

Se serveste rece cu inghetata de vanilie si topping de caramel.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_22

Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_23

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sufleu de ciocolata cu inghetata

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.