Reteta zilei: Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

O reteta de sufleu de ciocolata, oua, lapte, esenta de rom, esenta de vanilie, cacao si inghetata de vanilie cu topping de caramel.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_21

Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

 

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 50 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200-300 g ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 1 lingura esenta rom
  • 1 lingura esenta vanilie
  • cacao
  • inghetata de vanilie
  • topping de caramel

 

Mod de preparare:

Se pun la topit ciocolata cu lapte, apoi la racit. Se topeste untul, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se bat 2 oua intregi cu 4 galbenusuri si zaharul pana se tripleaza volumul compozitiei.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_02

Intr-un alt vas se bat albusurile spuma. Se adauga apoi treptat in compozitia de galbenusuri cu o lingura esentele,ciocolata topita si racita,untul topit si racit, 2-3 liguri de cacao si albusurile battue spuma.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_13

Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si se lasa la cuptorul incins la 180 grade aproximativ 20-30 minute.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_19

Se serveste rece cu inghetata de vanilie si topping de caramel.

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_22

Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

Sufleu_de_ciocolata_cu_inghetata_de_vanilie_si_topping_de_caramel_23

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • sufleu de ciocolata cu inghetata
  • souffle de ciocolata cu inghetata
  • sufleu ciocolata
  • sufleu ciocolata cu inghetata
  • sufleu de ciocolata topita

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Reteta zilei: Sufleu de ciocolata cu inghetata de vanilie si topping de caramel

  1. 5 September 2013 at 08:46

    A fost bun :D?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact