Reteta zilei: Spaghetti cu ragu alla napoletana
PrinteazaReteta de spaghetti cu ragu alla napoletana raspunde tuturor iubitorilor de paste pentru ca pune in evidenta aroma ingredientelor folosite.
Fiecare zona din Italia are propriul ragu, denumire generica a sosurilor italiene pe baza de carne pentru paste. Ragu alla napoletana este specific orasului Napoli si se serveste in primul rand cu spaghetti.
Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o telina mica
- 200g pasta de tomate
- 300g rosii decojite si tocate
- 200g suc de rosii
- 120g vin
- ulei de masline
- oregano
- patrunjel
- busuioc
- sare
- piper
- parmezan ras pentru decor
Mod de preparare:
Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie, dupa care se pune carnea de vita tocata sau puteti sa folositi si cubulete de carne de vita.
Cand carnea de vita s-a rumenit si si-a schimbat culoarea se adauga morcovii, telina si cepele tocate marunt. Lasati sa se patrunda 4-5 minute si apoi adaugati pasta de tomate.
Dupa cateva minute adaugati vinul si sucul de rosii, mestecati, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sosul sa fiarba pana se evapora lichidul. Se pun rosiile decojite si tocate lasand sosul sa fiarba in continuare.
Asezonati cu oregano, patrunjel, busuioc, sare si piper si amestecati bine pentru a integra toate verdeturile in compozitie.
Cand sosul ragu alla napoletana este gata se serveste cald cu spaghetti care au fost inainte fierte cu putina sare.
Spaghetti cu ragu alla napoletana
Pofta buna!
Bestiale spaghetele
Au iesit bune?