Reteta zilei: Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

Printeaza

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate din: ulei de masline, suc de lamaie, otet balsamic, ceapa verde, oregano, sare, piper, usturoi, dovlecei, naut, feta, rosii uscate.

 

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

Ingrediente: 

  • ¼ cana + 1 lingura ulei de masline
  • ¼ cana de suc de lămâie
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 1 lingura ceapa verde feliata
  • ½ linguriță oregano uscat
  • ¼ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper negru
  • 3 catei de usturoi tocat
  • 2 dovlecei, rasi
  • 1 cană de năut
  • ¼ cana branza feta maruntita
  • ¼ cana rosii uscate

 

Mod de preparare:

Într-un castron mic, combinati ¼ ceasca de ulei, suc de lămâie, oțet balsamic, ceapa verde, oregano uscat, sare și piper negru amestecati si pastrati deoparte.

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

Adaugati uleiul ramas într-o tigaie mare la foc mare mediu.

Se adauga usturoiul, sotati 1 minut, apoi se adaugă dovleceii, gatiti 2-3 minute.

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate
Opriti focul si transferati in bolul cu sos. Amestecati bine.

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate
Se servste preparatul cu năut, brânză feta și roșii uscate.

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

Sote de dovlecei cu naut si rosii uscate

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sote de dovlecei cu sos de rosii

Sote de dovlecei cu sos de rosii

Sote de dovlecei cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, rosii, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel usturoi, tocat 4 dovlecei, feliati subtire 1 cutie de 400gr rosii, tocate 2 rosii, curatate de coaja si seminte si maruntite 1 lingura […]

Sote de dovlecei aromat

Sote de dovlecei aromat

Sote de dovlecei aromat din: dovlecei, unt, sare, marar. Ingrediente: 300 g dovlecei 10 ml ulei sare mărar     Mod de preparare: Se curăţă dovleceii, se spală, se taie felii sau cu­buri, şi se fierb în apă cu sare, pană se înmoaie, avand grijă să nu se sfarame. Se scurg, se amestecă cu untul sau […]

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Nu prea ma incanta sote-ul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.